Şantaj hukuk bürosu: Çizgiyi aşan avukatlar tehdit savuruyor
Gündem
Şantaj hukuk bürosu: Çizgiyi aşan avukatlar tehdit savuruyor
Bazı hukuk büroları, alacakları tahsil etmek için hukuku ayaklar altına alıyor. Borçlunun yeğeni, kuzeni, kardeşi ya da diğer akrabaları aranıyor, “Yakınınızın borcu var, söyleyin ödesin. Yoksa icralık olacak. Polisle eve gelir, eşyaları alırız” denilerek tehditler ediliyor. Borçluyu “rezil etmeyi” hedefleyen bu bürolar kişisel bilgileri ortalığa saçtıkları için suç işliyor. Firmalar tahsil edemedikleri alacakları hukuk bürolarına devrediyor. Sadece borçluyu bilgilendirme hakları olan bürolar bazen çizgiyi aşıyor. Ahmet B. şantajı şöyle anlattı: Halamın kızı aradı. ‘Abi yanlış anlama, bir şey söyleyeceğim. Bir avukat beni aradı, borcun var, ödemen gerekiyormuş’ dedi. Bürodan şikayetçi oldum. Kimsenin insanların onuruyla oynamaya hakkı yok.
Yeni Şafak
KVKK arama motorlarında istenmeyen bilgiler için 'unutulma hakkına' rehberi hazırladı: Başvuru nasıl yapılıyor?
Teknoloji
KVKK arama motorlarında istenmeyen bilgiler için 'unutulma hakkına' rehberi hazırladı: Başvuru nasıl yapılıyor?
Kişisel Verileri Koruma Kurumu, dijital mecralarda kişilere, kendilerine ilişkin yayımlanmış bilgileri sildirebilme imkanı veren "unutulma hakkına" ilişkin rehber hazırladı. Rehberde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından kişilerin ad ve soyadı ile arama motorları üzerinden yapılan aramalardaki sonuçların indeksten çıkarılmasına ilişkin değerlendirmede dikkate alınacak kriterler açıklandı. İndeksten çıkarılmaya ilişkin başvuruların öncelikli veri sorumlularına yapılacağı belirtilen rehberde, bu talebe cevap verilmemesi ya da istemin reddedilmesi halinde kuruma başvuru yapılabileceği aktarıldı
Yeni Şafak
KVKK'dan WhatsApp'a 1 milyon 950 bin TL idari para cezası
Teknoloji
KVKK'dan WhatsApp'a 1 milyon 950 bin TL idari para cezası
KVKK, WhatsApp'a kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek amacıyla gerekli teknik ve idari tedbirleri almadığı için 1 milyon 950 bin TL idari para cezası kesti.
Yeni Şafak
Bilgiyi korumayan bankaya ceza
Ekonomi
Bilgiyi korumayan bankaya ceza
Müşteri bilgilerini yatırım firmasına veren banka ceza yedi. Bir banka çalışanı, 346 müşteriye ait hesap bilgilerini arkadaşının çalıştığı yatırım firmasına iletti. Durumun ortaya çıkmasıyla ayaklanan müşteriler Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun (KVKK) kapısını çaldı. Kurul, bankaya 275 bin TL ceza kesti.
Yeni Şafak
Yüzlerce müşterinin bilgilerini yatırım firmasına veren bankaya şok ceza!
Ekonomi
Yüzlerce müşterinin bilgilerini yatırım firmasına veren bankaya şok ceza!
Adalet Bakanlığı bünyesinde hizmet veren KVKK, kişisel verileri amacı dışında kullananlara ceza yağdırıyor. Bir bankanın çalışanı, 346 müşteriye ait kişisel bilgileri yatırım firmasında çalışan arkadaşına iletti. Bankanın Veri Sızıntısı ekibi veri ihlal bildirimini KVKK’ya aktardı. Kurul, bankaya 275 bin TL ceza kesti.
IHA
Aidat borçlarını panoya asan yöneticiye hapis isteniyor
Gündem
Aidat borçlarını panoya asan yöneticiye hapis isteniyor
Denizli'de 4 yıldır profesyonel site yöneticiliği yapan Nail Çapar, dışarıdan yöneticiliğini üstlendiği bir sitede geçmişe dönük aidat borçlarını tahsil etmek için apartmanların panosuna borçluların ismi ve borç miktarlarına ilişkin duyuru astı. Bir site sakininin kişisel suç duyurusunda bulunduğu Çapar hakkında, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nu (KVKK) ihlalden 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
DHA
On bin ‘nadir’ hastanın verisi çalındı
Gündem
On bin ‘nadir’ hastanın verisi çalındı
Başkentte ‘nadir’ görülen bir veri hırsızlığı yaşandı. Skandal Ankara’da faaliyet gösteren Intergen Genetik ve Nadir Hastalıklar Tanı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na yaptığı veri ihlali bildirimi ile su yüzüne çıktı.
Yeni Şafak
Bilgileriniz çalınırsa bunları yapın
Teknoloji
Bilgileriniz çalınırsa bunları yapın
Hacker saldırılarındaki artış ve Yemek Sepeti, Facebook ile Linkedin’de yüz milyonlarca kişinin kişisel bilgilerinin çalınması herkesi endişelendirdi. Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Faruk Bilir, verilerin çalınması halinde izlenecek yolu anlattı.
Yeni Şafak

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.