|

Türkiye'den Filistin'e sportif destek

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Doğu Kudüs'ü Filistin’in başkenti olarak tanıma kararı almasının ardından Türkiye Boks Federasyonu'ndan dikkati çeken bir hamle geldi. Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Milli takımın Filistin'e gideceğini açıkladı.

Yeni Şafak
10:21 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:36 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv: Milli sporcuların Filistinli çocuklarla da bir araya gelmesi bekleniyor.
Arşiv: Milli sporcuların Filistinli çocuklarla da bir araya gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ‘Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıma ve Filistin ile işbirliğinin geliştirilmesi gibi konularda aldığı kararlara spor dünyasından da tam destek geldi. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Filistin ile ikili kamplar yapıp, dostluk maçları düzenleyeceklerini açıkladı.

Başkan Gözgeç, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, ellerinden gelen tüm imkanlar doğrultusunda bu haksızlığın tüm dünyada duyulması için adımlar atacaklarının altınız çizdi.


Filistin ile ikili kamplar yapılması, karşılıklı organizasyonlar düzenlenmesi gibi konularda acilen adım atacaklarını belirten Başkan Gözgeç, “Önümüzdeki dönemde Filistinli kardeşlerimizi ülkemizde ağırlayacak, milli takım kafilemiz ile Filistin’e gideceğiz.
Filistin sahipsiz değildir.
Bunu tüm dünyaya böylesine net bir şekilde ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza da en içten saygılarımızı sunuyoruz. Kendisi önderliğinde atacağımız adımlarla bölgenin huzura kavuşacağına inancımız tam.” ifadesini kullandı.
#Boks
#Filistin
6 yıl önce