
Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı: Beş ile özellikle dikkat çekildi
24 Mayıs 2022
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre; orta ve doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Akdeniz'in doğusu ve İç Anadolu'nun doğusunda gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Yağışların özellikle Trabzon, Rize, Artvin, Ağrı ve Van çevresinde kuvvetli olması bekleniyor.
- NO1Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Adana, Osmaniye, Hatay, Niğde, Kayseri, Yozgat, Sivas, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Sinop çevreleri, Orta Akdeniz’in Toroslar kesimi, Kahramanmaraş’ın batı, Nevşehir’in doğu kesimleri ile gece saatlerinde Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
- NO2Yağışların; Rize, Ağrı, Iğdır ve Van çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
- NO3Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
- NO4Rüzgarın genellikle kuzeyli, zamanla Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
- NO5KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize, Ağrı, Iğdır ve Van çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
- NO6KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
- NO7İLLERE GÖRE HAVA DURUMU
İSTANBUL °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu
ANKARA °C, 21°C
Parçalı bulutlu
İZMİR °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu
- NO8ANTALYA °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
- NO9ZONGULDAK °C, 20°C
Parçalı bulutlu
TRABZON °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. - NO10ERZURUM °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
DİYARBAKIR °C, 26°C
Parçalı bulutlu