
Yaylada tek başına: Bir köpeği 3 atı ve 40 koyunu ona yetiyor
31 Aralık 2020
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki yüksek rakımlı Faraşin Yaylasında 3 yıldır tek başına kalan Abdulmenav Aslan, 40 koyun ve 3 atıyla zorlu şartlara meydan okuyarak yaşamaya devam ediyor. Tek odalı bir evde kalan Aslan'ın yardımına Mehmetçik koşuyor.
- NO1Beytüşşebap ilçesinde bulunan 2 bin 650 rakımlı Yeşilöz köyü Faraşin Yaylasında 3 yıldır tek başına kalan Abdulmenav Aslan, yaz kış köyünden ayrılmıyor.
- NO2Eşi ve çocukları Van’da kalan Aslan, yıllardır derme çatma evinde koyun ve atlarıyla yaşam mücadelesi veriyor. Tek odalı bir evde kalan Aslan’ın yardımına Mehmetçik koşuyor.
- NO3Yüksek rakımlı yaylada bulunan askeri üs bölgesindeki Mehmetçik yakacak odunu kalmayan vatandaşın imdadına koşarak kömür ve odun tedarik ediyor.
- NO4Her türlü ihtiyacını askeri üs bölgesinden karşılayan vatandaş aynı zamanda balık avlayarak yaşamını sürdürüyor. Yüksek rakımlı köy aynı zamanda yayla olduğu için 5 ay boyunca kar nedeniyle beyaza bürünüyor.
- NO5Köyünden ayrılmak istemediğini belirten Aslan, "Yıllardır buradayım. Ailem Van’da kalıyor. Yaz aylarında geliyorlar bense burada tek başımayım çok seviyorum buraları.
- NO640 koyun ve 3 atım 1 köpeğim var. Onların yanında mutlu oluyorum. İşlerim sürekli aynı çok şükür, buradaki komutanlarımıza çok teşekkür ederim.
- NO7Bana her türlü yardımı yapıyorlar. Odunum bitmişti bana kömür ve odun getirdiler. Bazen balık tutuyorum.
- NO8Benden uzakta olan 3 aile daha var. Onların çocukları yanlarında benim çocuklarım ise Van’da" dedi.
- NO9
- NO10
- NO11
- NO12