|

Fırtına Aslan'a kilitlendi

Trabzonspor, milli maç arasından sonra yapacağı Galatasaray maçını kazanarak hem 2018'deki galibiyet serisini 3 maça çıkarmak, hem Avrupa kupaları yolunda avantaj yakalamak, hem de son derbisini kazanmanın planlarını yapıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:32 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor'un  Senegalli forveti Dame N'Doye
Trabzonspor'un Senegalli forveti Dame N'Doye

Sezonun ikinci yarısında sergilediği performansla ligde aradığını bulamayarak zirvenin uzağında kalan ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma hakkını elde edeceği bir yerde maçlarını tamamlamak isteyen Trabzonspor, milli maç arasından sonra yapacağı Galatasaray derbisine kilitlenmiş durumda.

Karşılaşmanın hazırlıklarına başlayan bordo-mavililer, zorlu maçı kazanarak hem avantaj elde etmek hem de prestijini kuvvetlendirmek istiyor. Trabzonspor'un bu karşılaşmada bambaşka bir amacı daha bulunuyor. Trabzonspor, Galatasaray karşısında 2018 yılında ilk kez üst üste 3 maç kazanmanın mücadelesini verecek.

Geçen yılın son dönemlerinde art arda 5 maç kazandıktan sonra yeni yıldaki ilk 5 maçında 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak beklentilerin uzağında kalan Karadeniz ekibi, önceki hafta deplasmanda kazandığı Akhisarspor maçının ardından geçen hafta da evinde Malatyaspor'u yenerek seride ikide iki yapmıştı. Bordo-mavililer, Galatasaray maçını kazanıp hem seriyi sürdürmek, hem de bu sezon İstanbul’un üç büyük takımına karşı son kez çıkacağı bu maçtan galibiyetle ayrılmak amacında.

DEPLASMAN PSİKOLOJİSİNİ AŞTIK

Fenerbahçe ile bu sezon her iki maçtan da beraberlikle ayrılan Trabzonspor, Beşiktaş ile İstanbul’da berabere kalırken rövanşta evinde mağlup olmuştu. Bordo-mavili takım, sezonun ilk yarısında evinde oynadığı Galatasaray maçını da 2-1 kazanmayı başarmıştı. Büyük maçların sonuncusunu galibiyetle kapatarak taraftarlarını mutlu etmek istediklerini belirten Teknik Direktör Rıza Çalımbay, bunu başaracak güçte olduklarının altını çizdi. Çalımbay, Trabzonspor’un bu tür maçları farklı oynadığına dikkat çekerek, “Deplasman psikolojisini aşmış bir takımız. Kazanmamamız için bir neden yok” dedi.

DAME N'Doye boş geçmiyor

Trabzonspor'un Senegalli forveti Dame N'Doye, bu sezon takımının Galatasaray’ı 2-1 , Osmanlıspor’u 4-3, Antalyaspor’u 3-0 ve Akhisarspor’u 3-1 mağlup ettiği maçlarda 1’er gol atma başarası gösterdi. N’Doye’un gol attığı maçlarda ise Trabzonspor, sahadan 3 puanla ayrıldı. Senegalli futbolcu, sarı-kırmızılı takıma karşı oynadığı 4 maçın 3’ünde gol atma başarası gösterdi. N’Doye, 2016-2017 sezonunda ise Galatasaray ile hem deplasmanda hem de içeride oynanan iki karşılaşmada gol atma başarası gösterdi. Söz konusu sezonun 8. haftasında deplasmanda Galatasaray’ı 1-0 yenen Trabzonspor’da gol N’Doye’un ayağından gelmişti. Trabzon’da oynanan maçı ise bordo-mavililer, 2-0 kazanmıştı. Goller ise N’Doye ve Yusuf ’tan gelmişti. bu sezon Trabzon’da iki takım arasında oynanan ve bordo-mavililerin 2-1 üstünlüğü ile biten maçta yine goller N’Doye ve Yusuf Yazıcı’nın ayağından geldi. Trabzonspor, N’Doye’un gol attığı Galatasaray maçlarını kaybetmiyor.

4 günlük tatil bitti

Süper Lig'de son 2 haftayı galibiyetle kapatarak ikinci yarıdaki kötü gidişata dur diyen Trabzonspor, 4 günlük iznin ardından 1 Nisan Pazar günü Galatasaray ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Karadeniz ekibi, milli maç arasında yarın 21 yaş altı takımı ile hazırlık maçı oynayacak. Çalımbay burada yedeklerin de durumunu görecek. Milli takımlara giden oyunculardan yoksun yapılan antrenman, oldukça keyifli geçti. Son 2 haftada alınan 6 puanın da verdiği moral sayesinde oyuncularıyla sık sık şakalaşan teknik direktör Rıza Çalımbay, oyuncularını Galatasaray derbisine motive etmeye çalışıyor.

#Galatasaray
#Trabzonspor
#Beşiktaş
6 yıl önce