|

Galatasaray dalya peşinde, rakip Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. maçında bugün sahasında Real Madrid’i ağırlayacak olan Galatasaray, zorlu mücadeleden zaferle ayrılmayı hedefliyor. A Grubu’nda oynadığı iki maçta bir yenilgi ve bir de beraberlik alan sarı-kırmızılılar, Avrupa’da hem 9 maç sonra 3 puan almak hem de 100. galibiyetini elde etmek istiyor.

Umut Yılmaz
04:00 - 22/10/2019 Tuesday
Güncelleme: 08:58 - 22/10/2019 Tuesday
Yeni Şafak
Belhanda ve Hazard iki takımın en önemli kozları arasında yer alıyor.
Belhanda ve Hazard iki takımın en önemli kozları arasında yer alıyor.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun 3. haftasında bugün İspanya temsilcisi Real Madrid’i ağırlayacak. Saat 22.00'de başlayacak mücadele beIN Sports 1 kanalında yayınlanacak.

Devler Ligi’nin ilk haftasında Belçika’nın Club Brugge takımıyla deplasmanda 0-0 berabere kalan ve 2. maçında Fransız ekibi Paris Saint-Germain’e (PSG) sahasında 1-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip, grupta averajla 3. sırada bulunurken, Real Madrid’i mağlup ederek, iddiasını sürdürmek istiyor. Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli turnuvasında 13 kez şampiyonluk yaşayarak bu alanda rekoru elinde bulunduran Real Madrid ise A Grubu’nda 2 maçta 1 puan alabilirken, averajla son sırada bulunuyor.


Falcao yok

Galatasaray’da sakatlığı bulunan Radamel Falcao, maç kadrosunda yer almazken, sakatlığı geçen Mario Lemina ve arka adalesinde hafif ağrıları bulunan Sofiane Feghouli ise kadroya alındı. Real Madrid’de ise sakatlıkları bulunan Luka Modric, Gareth Bale, Nacho Fernandez, Lucas Vazquez ve Marco Asensio forma giyemeyecek.

Muhtemel 11'ler

  • Galatasaray:
    Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk, Nzonzi, Seri, Belhanda, Babel, Andone.
  • Real Madrid:
    Courtois, Militao, Ramos, Marcelo, Odriozola, Casemiro,Rodriguez, Isco, Benzema, Hazard, Vinicius.


Son 9 maçta galibiyet alamadı

Avrupa kupalarındaki galibiyet hasretini geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nin ilk maçındaki Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yenerek noktalayan Galatasaray, ardından yine kötü sonuçlara imza attı. Sarı-kırmızılılar, Lokomotiv Moskova galibiyeti sonrası geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki 5 maçta bir beraberlik alıp, 4 kez yenildi. Şampiyonlar Ligi’nin ardından UEFA Avrupa Ligi’nde 2 maça çıkan Galatasaray, birer beraberlik ve yenilgiyle Avrupa defterini kapattı. Sarı-kırmızılılar, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki ilk maçında Belçika’da Club Brugge ile berabere kalırken, sahasında Fransa’nın PSG takımına yenildi. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarındaki son 28 maçında 2 kez kazanırken, 17 yenilgi ve 9 beraberli aldı.


Gol yollarından etkisiz kaldı

Galatasaray, geçen sezon evinde 3-0 kazandığı Lokomotiv Moskova maçından sonra çıktığı 9 karşılaşmada galibiyet yüzü göremedi. Sarı-kırmızılılar, bu süreçte sadece 2 kez rakip fileleri havalandırırken, 7 maçta gol atamadı. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarındaki son 9 maçta 3 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde 11 gol gördü. Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 281 maçta 99 galibiyet, 108 yenilgi ve 74 beraberlik alan Galatasaray bu maçlarda 376 gol atarken, kalesinde 415 gol gördü.




  • "Elimizden geleni yapacağız"
  • Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, G.Saray maçını kazanmak için allarinden geleni yapacaklarını söyledi. Zidane, Türk Telekom Stadı’nda yapılan basın toplantısında yaptığı açıklamada, “G.Saray maçına iyi hazırlandık. Galip gelmeyi çok istiyoruz. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Eflatun-beyazlı takımın çalıştırıcısı, Jose Mourinho’nun adının Real Madrid ile anıldığının hatırlatılması üzerine “Bu durum beni elbette rahatsız ediyor. Her zaman burada kalmak istiyorum. Bu tür ortamlarda çalışmaya alışkınım” cevabını verdi.
  • "Rakibin adı önemli değil"
  • Bugünkü Real Madrid maçı öncesi açıklamalarda bulunan G.Saray kalecisi Fernando Muslera, rakiplerini gözlerinde büyütmediklerini söyledi. Uruguaylı kaleci, taraftarların kendilerine güç verdiğini belirterek, “Rakibin adı hiç önemli değil, o motivasyon hep oluyor. Sahayı rakibimiz için cehenneme çevireceklerinden yine şüphe yok. 2013’te Real Madrid’e kalsın eliyorduk. Real Madrid’le bu kadar maç yapmak, bir şeyleri doğru yaptığımızı, şampiyon bir takım olduğumuzu gösteriyor” dedi.
#Galatasaray
#Real Madrid
#UCL
4 years ago