|

Kartal ilki başarmak istiyor

Zirveyi kovalayan siyah-beyazlılar, bir diğer şampiyonluk adayı Başakşehir'e konuk oluyor. Dün oynanan F.Bahçe-G.Saray derbisinin ardından kazanarak haftayı karlı kapatmak isteyen Beşiktaş, üst üste 4. kez kazanarak bu sezonki en uzun galibiyet serisini de almak istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2018 Sunday
Güncelleme: 05:00 - 18/03/2018 Sunday
Yeni Şafak
Beşiktaş, Başakşehir'e konuk oluyor.
Beşiktaş, Başakşehir'e konuk oluyor.

Süper Lig'de dün oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından bugün bir dev maç daha nefesleri kesecek. Zirveyi kovalayan ekiplerden olan Beşiktaş, bugün bir diğer şampiyonluk adayı Başakşehir ile kozlarını paylaşacak. Başakşehir'in sahasında oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlarken mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Siyah-beyazlılar, son dönemde yenmekte en çok zorlandığı rakiplerinden biri olan Başakşehir'i mağlup ederek, hem rakibiyle puan farkını 3'e çıkarmak hem de dünkü derbinin ardından haftayı kendi adına karlı kapatmak istiyor. Beşiktaş, aynı zamanda sahaya bu sezonki en uzun galibiyet serisine imza atmak için çıkacak. Ligdeki son 3 maçını kayıpsız atlatan siyah-beyazlılar, bugün de kazanarak bu sezon ilk kez üst üste 4 maçtan galibiyetle ayrılmanın planlarını yapıyor. Ligin, 23. haftasında oynadığı Fenerbahçe derbisiyle zorlu bir periyoda giren Beşiktaş, sırasıyla sarı-lacivertlileri 3-1, Trabzonspor'u 2-0 ve geçen hafta Gençlerbirliği'ni 1-0 ile geçerek hanesine 9 puan yazdırmasını bildi.

ŞENOL GÜNEŞ'LE BİR KEZ KAZANDI

Siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde turuncu-lacivertlileri sadece bir kez yenebildi. 2015-2016'daki ilk maçta rakibini 2-0 mağlup eden Beşiktaş, ardından çıktığı 4 müsabakadan galibiyet çıkarmayı başaramadı. 2015-2016'nın ikinci yarısında Başakşehir ile 2-2 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, geçen sezonki maçları 1-1 berabere ve 3-1 mağlubiyetle tamamladı. Beşiktaş, bu sezonun ilk yarısında ise Medipol Başakşehir ile Vodafone Pakt'ta 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlılarda, Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında gördüğü kırmızı kart ve yaptığı hareketler nedeniyle 5 maç ceza alan Ricardo Quaresma, bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Başakşehir'de ise kart cezalıları Epureanu ve Emre Belözoğlu bu önemli maçta takımlarını yalnız bırakacak.

#Beşiktaş
#Başakşehir
#Süper lig
6 years ago