|

Liderlik randevusu

Süper Lig’de ilk sırayı alan Fenerbahçe ile Trabzonspor bugün karşı karşıya geliyor. Ligde 20 maçtır kaybetmeyen bordo-mavililer rakibini yenip liderliği ele geçirmenin mücadelesini verecek.

00:00 - 17/10/2021 Pazar
Güncelleme: 09:37 - 17/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
Mesut Özil ve Cornelius
Mesut Özil ve Cornelius

Süper Lig’de haftanın randevusunda Trabzonspor’un, sahasında Fenerbahçe ile yapacağı karşılaşma liderlik mücadelesine sahne olacak.

Bordo-mavililer, rakibi karşısında kazanarak hem yenilmezlik serisini sürdürmenin hem de liderliği ele geçirmenin mücadelesini verecek.

Ligde son 3 maçını kazanarak milli araya lider giren sarı-lacivertliler ise, takipçisi Trabzonspor’u da yenerek zirvedeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Bordo-mavililer, ligde 20 maçtır mağlubiyet yüzü görmüyor. En son teknik direktör Abdullah Avcı’nın görev yaptığı geçen sezonun 29. haftasında Alanyaspor’a sahasında 3-1 yenilen Karadeniz ekibi, ardından 20 lig maçında 9 galibiyet ve 11 beraberlik elde etti.

Trabzonspor’da maç öncesi Koita, İsmail, Serkan, Dorukhan, Abdulkadir Parmak ve Hamsik'in sakatlıkları bulunuyor.

Yorgun Valencia kulübede

Trabzonspor’u yenerek liderliğini sürdürmek isteyen Fenerbahçe’de ise üç futbolcu kafilede yer almadı. Sarı-lacivertli takımda sakatlığı geçen, ancak tam hazır olmayan İrfan Can, tedbir amacıyla hafta içinde özel program uygulayan Mert Hakan ve gözündeki rahatsızlığı nedeniyle riske edilmek istenmeyen Serdar Aziz dışında eksik bulunmuyor. Sakatlıkları geçen Tisserand ve Sosa ise teknik heyetin görev vermesi halinde oynayabilecek. Milli maç sonrası özel uçakla Türkiye’ye gelen Enner Valencia da kafilede yer aldı. Ekvadorlu golcünün yorgunluk sebebiyle yedek soyunması bekleniyor.


  • STAT:
    Medical Park
  • HAKEM:
    Ali Şansalan
  • SAAT: 19.00
  • TRABZONSPOR:
    Uğurcan, Peres, Edgar Ie, Hugo, Denswil, Berat, Bakasetas, Djaniny (Gervinho), Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Cornelius
  • TEKNİK DİREKTÖR:
    Abdullah Avcı
  • FENERBAHÇE:
    Altay, Tisserand, Kim Min-Jae, Szalai, Gustavo, Miha Zajc, Osayi-Samuel, Ferdi Kadıoğlu, Mesut Özil, Berisha, Serdar Dursun
  • TEKNİK DİREKTÖR:
    Vitor Pereira

#Süper Lig
#Fenerbahçe
#Trabzonspor
#İrfan Can
#Serdar Aziz
#Tisserand
2 yıl önce