|

Rodrigues yıkıp geçiyor

Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok, Galatasaray’ın bu sezon yaptığı resmi maçlarda attıkları gollerle ön plana çıktı. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon resmi maçlarda 18 gol atarken, bu gollerin 8’i Rodrigues ve Eren’den geldi. İki futbolcunun attıkları, toplam gol sayısının neredeyse yarısını oluşturdu.

Haber Merkezi
04:00 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 06:26 - 20/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Rodrigues, önce Süper Lig’e sonra Şampiyonlar Ligi’ne damga vurdu.
Rodrigues, önce Süper Lig’e sonra Şampiyonlar Ligi’ne damga vurdu.

Bu sezon 1 TFF Süper Kupa, 5 Süper Lig ve 1 UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Galatasaray’da Garry Rodrigues-Eren Derdiyok ikilisi, takımın skor yükünü çeken isimler oldu. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon resmi maçlarda rakip fileleri 18 kez havalandırdı. Bu karşılaşmalarda Rodrigues 3, Eren ise 5 golle takımlarına katkıda bulundu. İki futbolcunun attıkları, toplam gol sayısının yüzde 44,4’ünü oluşturdu. Diğer gollerde ise biri rakip futbolcu olmak üzere 7 farklı ismin imzası yer aldı. Garry Rodrigues ile Eren Derdiyok, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne de iyi bir başlangıç yaptı. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda Türkiye’yi temsil eden tek takım olan Galatasaray, D Grubu’ndaki ilk maçında Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova’yı ağırladı. Mücadelede etkili bir performans gösteren Garry Rodrigues, maçtaki gol perdesini açtı. Eren ise serbest vuruştan bulduğu golle farkı açan ve takımını rahatlatan isim oldu. Galatasaray, müsabakayı Selçuk İnan’ın uzatma dakikalarında attığı penaltı golüyle 3-0 kazandı.

EN GOLCÜ EREN DERDİYOK

Sezona iyi bir başlangıç yapan Eren Derdiyok, resmi maçlarda attığı 5 golle takımının en skorer oyuncusu konumunda. Akhisarspor ile oynanan TFF Süper Kupa müsabakasında takımın tek golünü kaydeden 30 yaşındaki golcü, Süper Lig’deki 5 karşılaşmada 3 kez fileleri havalandırdı. Eren, Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında da 1 gol atarak takımının galibiyetine önemli katkıda bulundu.

RODRİGUES DURDURULAMIYOR

Sarı-kırmızılı takımın formasını giydiği maçlarda rakip takımı adeta etkisiz hale getiren Rodrigues, önce Süper Lig’e sonra Şampiyonlar Ligi’ne damga vurdu. Geçtiğimiz sezon ligde 33 maça çıkan Rodrigues, 9 gol ve 11 asistlik performans sergiledi ve 20 gole katkı verdi. Bu sezon ise ligde çıktığı 3 maçta 2 gol atan Rodrigues, ilk kez çıktığı Şampiyonlar Ligi’nde de Lokomotiv Moskova’ya ilk golü atan isim oldu. Moskova maçından 4 gün önce Süper Lig’de Kasımpaşa karşısında attığı 2 golle takımını liderliğe getiren Rodrigues, Lokomotiv Moskova’ya attığı golle Devler Ligi’nde liderliğe yükseltti. 2017-2018 sezonunun bitmesinin ardından açılan transfer sezonunda Rodrigues, sarı-kırmızılı takımdan ayrılmak istemedi. Bir çok teklif alan Yeşil Burunlu futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray formasını terletmek için takımdan ayrılmadı. Sarı-kırmızılı takımın teknik ekibi de Rodrigues’i bırakmazken, Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi gelen teklifleri reddetti.

Cimbom kasayı doldurdu

Galatasaray, Lokomotiv Moskova maçından 3-0 galip ayrılarak kasasını doldurmaya devam etti. Cimbom, galibiyet primi olarak 2.7 milyon Euro’yu kasasına koydu. Sarı-kırmızılılar, katılım parası olarak 15.25 milyon Euro aldı. Grup aşaması için de minimum 16.2 milyon Euro’yu kasasına koyan sarı-kırmızılı kulüp sıfır puanda kalmış olsaydı bile 31.45 milyon Euro’yu kazanmış olacaktı. Galatasaray, bu galibiyet primiyle birlikte minimum 34.15 milyon Euro’yu (255 milyon TL) kasasına koydu.

YENİ GELİR DAĞILIMI

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon grup aşamasına kalan her takım 15,25 milyon Euro kazanacak. Bu rakam 2017-2018 sezonunda 12,7 milyon Euro’ydu. Gruplarda kazanılacak her maç için 2,7 milyon Euro ödenecek. Beraberlikte ise 900 bin Euro ödeme yapılacak. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna kalan her takıma ekstra 9,5 milyon Euro’luk ödeme yapılacak. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu, galibiyet ve beraberlik primleri dışında toplam 66,25 milyon Euro’nun sahibi olacak. Geçtiğimiz sezon bu rakam 47,7 milyon Euro’ydu.

Ndiaye özür diledi

Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup eden Galatasaray’da tek üzgün isim Badou Ndiaye oldu. Maçın sonuna doğru kırmızı kart gören Ndiaye, soyunma odasında kendine kızdı. Senegalli futbolcu, hiç beklemeden teknik heyetten tüm takım içinde özür dileyip “Takımımı yalnız bırakmamalıydım. Bu bana hiç yakışmadı. Sizden özür dilerim” ifadelerini kullandı. Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçının 42. dakikasında sarı kart gören Ndiaye, 87. dakikada rakibine yaptığı faul sonrasında ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Senegalli futbolcu ikinci sarı kartın ardından itiraz dahi etmeden direkt saha dışına doğru gedrerken, bu davranışı teknik heyeti de sinirlendirmişti. Ndiaye, Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın deplasmanda Porto ile oynayacağı maçta cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Senegalli futbolcu oyunda kaldığı süre boyunca Lokomotiv Moskova karşısında gecenin başarılı isimlerinden biri olarak göze çarptı.


Lokomotiv kazası

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Galatasaray’ın konuk ettiği Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup etmesi, Rus basınında geniş yer buldu. Sport Express gazetesi, “Lokomotiv, Galatasaray’a farklı yenildi” başlığıyla haberi okuyucularına duyururken, Eurosport ise “İstanbul’da ‘Lokomotiv’ kazası” manşetini kullandı. Ria Haber Ajansı “Cehennem sıcak değil” başlıklı haberinde Lokomotiv Moskova’nın Şampiyonlar Ligi’ne yenilgiyle başladığını aktarırken, TASS Haber Ajansı’nda ise “Lokomotiv Moskova 14 yıl sonra Şampiyonlar Ligi’ne Galatasaray’a yenilerek döndü” başlığı kullanıldı. Komsomolskaya Pravda gazetesi, “Lokomotiv, İstanbul’daki ilk maçında Galatasaray’a kaybetti” manşetinin kullanıldığı haberinde, Rus teknik adam Yuri Semin’in takımının yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremediği belirtildi.

SEMİN’İN PLANI TUTMADI

Kommersant gazetesinde ise Lokomotiv Moskova’nın galibiyet için yeterli performans gösteremeyerek Şampiyonlar Ligi’ne kötü başlangıç yaptığı ve Galatasaray karşısında farklı yenildiği değerlendirilmesinde bulunuldu. Sportsdaily, “Semin’in planı tutmadı, Lokomotiv Türkiye’de kaybetti” başlıklı haberinde, Lokomotiv Moskova’nın sistemsel kafa karışıklığını Galatasaray’ın iyi değerlendirdiği yorumunda bulunuldu. Haberde, Lokomotiv Moskova’nın Şampiyonlar Ligi’ne henüz alışamadığı vurgulanarak, “14 yıl Şampiyonlar Ligi’nde oynamadığınız zaman, uyum sağlamak zordur” ifadeleri kullanıldı.

Taraftar için mutluyum

Galatasaray’ın eski yıldızlarından Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi’nde Lokomotiv Moskova karşısında aldığı 3-0’lık zaferi değerlendirdi. Kariyerini Katar Ligi takımlarından Al Gharafa’da sürdüren Sneijder, Galatasaray taraftarının uzun zamandır bu anı beklediğini ve alınan zaferden dolayı kendisinin de mutlu olduğunu kaydetti. Sneijder açıklamasında, “Şampiyonlar Ligi’ndeki bu tarz maçlar, tüm Galatasaray taraftarlarının beklediği anlardır. Uzun zamandır Şampiyonlar Ligi’nde değillerdi. Çok güzel bir maçtı. Kolay bir maç değildi elbette, özellikle ilk yarısında zorlandılar. Onlar için çok mutluyum, taraftar için çok mutluyum, tekrar bu seviyeye geldikleri için. Bundan sonrası zorlu olacaktır ama galibiyetle başlamaları çok iyi oldu” sözlerini kullandı.

RİBERY DE TEBRİK ETTİ

Galatasaray’ın eski oyuncularından Franck Ribery, 3-0’lık Lokomotiv Moskova zaferinin ardından paylaşımda bulundu. Bayern Münih’te oynayan yıldız oyuncu, sosyal medya hesabı Twitter’dan yapığı paylaşımında; “Bravo Cimbom. Şampiyonlar Ligi’ne tekrar hoşgeldiniz” mesajını yolladı. Galatasaray taraftarları, Fransız futbolcunun paylaşımına kısa süre içinde büyük ilgi gösterdi.

  • Galatasaray 16 yıl sonra 3 puanla başladı
  • UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup eden Galatasaray, 16 yıllık aranın ardından Devler Ligi’nin ilk haftasında 3 puanla tanıştı. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında, Rus ekibi Lokomotiv Moskova’yı Rodrigues, Eren ve Selçuk’un attığı gollerle 3-0 mağlup ederek tam 16 yıl sonra Devler Ligi’nin ilk haftasına galibiyetle başladı. Sarı-kırmızılı ekip, en son 2002-2003 sezonu Şampiyonlar Ligi gruplarının ilk maçında yine Lokomotiv Moskova’yı 2-0’lık skorla mağlup edip, Devler Ligi’ne 3 puan ile başlamıştı. Cimbom, o tarihten sonra 7. kez Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ederken, bu seriyi yine Rus temsilcisine karşı aldı. Öte yandan Garry Rodrigues’in Lokomotiv Moskova’ya 8. dakika 40 saniyede attığı gol, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi tarihinde evinde attığı en erken gol oldu. Rekor Felipe Melo’nun 23 Ekim 2013’te Kopenhag’a 8. dakika 59. saniyede attığı goldü
#Galatasaray
#Rodrigues
6 yıl önce