|

Trabzonspor’da kötü gidiş sürüyor 3-1’den 3-4’e

Bordo-mavililer, müthiş mücadeleye sahne olan maçta sahasında Kasımpaşa’ya yenildi. Geriye düştüğü maçta daha sonra iki farklı üstünlüğü yakalayan Trabzonspor, 3 dakika içinde yediği gollerle sahadan mağlup ayrıldı. Kaleci Uğurcan biri penaltı olmak üzere müthiş kurtarışlar yaptığı maçta takımının yenilgisini önleyemedi.

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 31/10/2020 Cumartesi
Güncelleme: 03:44 - 31/10/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, maçtan sonra, “Topu bu kadar kolay verirseniz sonucu görürsünüz. 4 büyük hata yaptık, golleri yedik. Bu kadar basit hatalar yaparsanız cezasını çekersiniz” açıklamasını yaptı.
​Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, maçtan sonra, “Topu bu kadar kolay verirseniz sonucu görürsünüz. 4 büyük hata yaptık, golleri yedik. Bu kadar basit hatalar yaparsanız cezasını çekersiniz” açıklamasını yaptı.

Süper Lig’in 7. Haftasında Trabzonspor, 3-1 öne geçtiği maçta Kasımpaşa’şa 4-3 mağlup olarak kötü gidişini sürdürdü. Maçta 1-0 geriye düştükten sonra 3-1’lik üstünlüğü eline geçiren bordo-mavililer, ikinci devre geriye çekilirken, biri penaltıdan bir çok kurtarış yapan Uğurcan’a rağmen rakibine 4-3 yenilmekten kurtulamadı. 8. dakikada savunmanın çıkaramadığı topla ceza alanı önünde buluşan Tirpan köşeden ağlara gönderdi: 0-1. Oyunun kontrolünü eline alan Trabzonspor, 23. dakikada Nwakaeme’nin ortasında Serkan Asan yerden gelişine bir vuruşla topu kalecinin solundan buluşturdu: 1-1. 31’de Abdulkadir Ömür’ün ara pasında Nwakaeme’nin plase vuruşla durumu 2-1 yaptı. 38’de sol çizgide topla buluşan Nwakaeme, ceza alanına girdi ve çaprazdan plase bir vuruşla Trabzonspor’u 3-1 öne geçirdi. 41’de savunmanın hatasından yararlanan Yusuf Erdoğan skoru 3-2’ye getirdi. İkinci yarıya Trabzonspor, savunma güvenliğini ön planda tutarak başlarken, Kasımpaşa skor üretmek için atak başladı. 55. dakikada Hodzic’in ceza alanına girdiği anda yerde kaldı hakem penaltı noktasını gösterdi. Kaleci Uğurcan, Aytaç’ın penaltı atışını kurtararak hem skoru korudu, hem de takımını oyunda tuttu. 78’de Koita’nın yakın mesafeden vuruşunda Uğurcan yine gole izin vermedi. 87. dakikada Hadergjonaj’ın sağdan ortasında Edgar Ie’nin ters vuruşunda top Uğurcan’un müdahelesine rağmen filelere gitti: 3-3. 90+3’de Ahmet Oğuz’un pasında Koita sert bir vuruşla skoru belirledi: 3-4.

Hata yaparsanız cezayı keserler

Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, maçtan sonra, “Topu bu kadar kolay verirseniz sonucu görürsünüz. 4 büyük hata yaptık, golleri yedik. Bu kadar basit hatalar yaparsanız cezasını çekersiniz” açıklamasını yaptı. İngiliz çalıştırıcı basın toplantısında ise “Her zaman mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek isteyen biriyim. Eleştirileri normal karşılıyorum. Çünkü herkes çok kızgın, ben de çok kızgınım. Performanslarından memnun olmadığımız arkadaşlar var. Ciddi değişiklikler de yapacağız ”diye konuştu.

  • İzmir ve Azerbaycan’a destek
  • Dün İzmir’de meydana gelen ve Marmara bölgesinde de hissedilen deprem nedeniyle spor dünyasından İzmir’e destek mesajları geldi. Süper Lig’de maçlara localarda sınırlı sayıda seyirci alınması kararın ardından Trabzonsporlu taraftarlar, Kasımpaşa maçında takımlarını yalnız bırakmazken, stada Türk ve Azerbaycan bayrakları asarken, İzmir depremi nedeniyle tribünlere “Geçmiş olsun İzmir” yazılı pankart astı.
  • İzmir depremi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere spor federasyonları, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı mesajı yayımladı. Ayrıca Türkiye’de forma giyen Türk ve yabancı sporcuların yanı sıra yurtdışında oynayan Türk sporcular ile Arsenalli Mesut Özil ve eski Fenerbahçeli Alex de Souza da destek mesajı yayımladı.
#Trabzonspor
#Kasımpaşa
#İzmir
3 yıl önce