|

Yusuf Yazıcı: Avrupa'dan gelen teklifler gurur verici

Trabzonspor'un genç oyuncusu Yusuf Yazıcı, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupa'dan kendisi için gelen tekliflerin gurur verici olduğunu söyleyen Yazıcı, geleceği için; 'Yaşayıp göreceğiz' ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
12:41 - 22/07/2018 Pazar
Güncelleme: 13:35 - 22/07/2018 Pazar
AA
Yusuf Yazıcı.
Yusuf Yazıcı.

Genç oyuncu, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Slovenya'nın Kranjska Gora kentinde kamp yapan bordo-mavili takımın antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yusuf Yazıcı, ilk etapta tempolarını yükseltmek için güzel antrenmanlar gerçekleştirdiklerini belirterek değerlendirmede bulundu:

"Herkes elinden geleni yapıyor"
  • "İkinci etapta da hazırlık maçları yaptık. Kampımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız. Son 3 gün. Bir hazırlık maçımız kaldı. Onu da güzel bitirip iyi bir şekilde Trabzon'a dönmek istiyoruz. Yeni hocamızla iyi çalışıyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor."
Takıma katılan genç oyuncuların geleceğine ilişkin olarak bordo-mavili futbolcu şu ifadeleri kullandı:
  • "Herkes kendini Ünal hocaya göstermeye çalışıyor. İnanılmaz derecede efor sarf ediyorlar. Bence bazı genç arkadaşlarımızın aramızda kalacağını düşünüyorum. Gönül ister ki hepsi kalsın. Bunu tabii ki hocamız daha iyi bilir ama aramızda kalacakların olacağını düşünüyorum."
"En iyi seviyeye odaklandım"
Yusuf Yazıcı, futbol yaşantısında ileride ne olacağını bilmediğini kaydederek şu ifadelerle devam etti:
  • "Her zaman belirttiğim bir söz var. Ben her zaman içinde olduğum sürece odaklanmış durumdayım. Şu anda sezon başı kampındayız. En iyi seviyeye nasıl ulaşabilirim, buna odaklanmış durumdayım. Geleceği kimse bilemez ama yaşayıp göreceğiz."

Genç futbolcu, Trabzonlu oyuncuların eleştirilmesine ilişkin olarak şunları söyledi:
  • "Bir söz vardır, insan sevdiğini eleştirir. Trabzonspor taraftarı bizi daha çok sevdiği için daha çok eleştiriyor. Yabancı futbolcular buraya deplasmana geldikleri için onları biraz daha koruyorlar. Bizi biraz daha eleştiriyorlar ama bu çok normal. "
"Kendime güveniyorum"
Yusuf Yazıcı, aldığı ücretin düşük olduğuna yönelik bir soru üzerine şunları söyledi:
  • "Finansal konuları benim konuşmam doğru olmaz. Başkanımız var, yöneticilerimiz var. Bunların daha hakim olduğu konular. Ancak illaki bir görüşme yapacağız."

Tecrübenin yaşanılarak ilerlediğini aktaran bordo-mavili futbolcu, şunları kaydetti:
  • "Ben de geçen yıla göre kendime daha çok güveniyorum. Tabii ki de bu yıl çok daha iyi bir Yusuf göstereceğimi düşünüyorum. Futbol yeteneği ile başarı gelmiyor. Kendimi diğer alanlarda da geliştiriyorum. İngilizce öğreniyorum. Futbolcunun kendisini geliştirmesi gerekiyor, yoksa aynı yerde kalıyor. Hedeflerim ve amaçlarım var. Bu doğrultuda kendimi geliştirmem gerekiyor."
Avrupa'dan gelen teklifler
Yusuf Yazıcı, Avrupa'dan kendisine gelen transfer tekliflerine ilişkin şöyle devam etti:

  • "Tabii ki gurur verici bir olay. İnsanların ilgisi beni mutlu ediyor. Ancak ihtimaller üzerinden konuşmayı çok sevmiyorum. Ne olur bilemeyiz, yaşayıp göreceğiz."
Yeni sezonda Trabzonspor'un hedefleriyle ilgili Yusuf Yazıcı şunları söyledi:
  • "Trabzonspor her zaman hedefe oynayan bir takım. Büyük bir camiada bulunuyoruz. Trabzonspor her zaman en üstlere oynar. Biraz daha eksikliklerimiz var, bunları kapattıktan sonra en yukarılara oynayacağımızı düşünüyorum."

#Trabzonspor
#Yusuf Yazıcı
#Slovenya
6 yıl önce