|

Zirvede dev randevu

Beşiktaş, Vodafone Park’taki dev mücadelede bir maç eksiğiyle 8 puan önünde bulunan Trabzonspor'u yenerek zirve umutlarını sürdürmeye çalışacak. Bordo-mavili takım ise rakibini mağlup ederek hem şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşmak hem de yeniden liderliğe yükselmek istiyor.

Haber Merkezi
03:00 - 22/02/2020 Cumartesi
Güncelleme: 09:02 - 22/02/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
İki takımın en önemli gol silahları Burak Yılmaz ve Alexander Sörloth
İki takımın en önemli gol silahları Burak Yılmaz ve Alexander Sörloth

Beşiktaş, Süper Lig’in 23. haftasında bugün sahasında Trabzonspor’u konuk edecek. Sergen Yalçın’ın teknik direktörlüğe getirilmesinden sonra ilk 2 maçı kazanarak umutlarını artıran Beşiktaş, geçtiğimiz hafta Başakşehir’a yenilerek şampiyonluk iddiasını oldukça zayıflatmıştı. Siyah-beyazlı takım, geçen hafta Trabzonspor da Sivasspor’u yenince, zirveden 8 puan geriye düştü. Beşiktaş’ta her ne kadar umutlar az olsa da hedef Trabzonspor maçından 3 puan çıkartarak, kalan haftalar için umutları yeniden yükseltmek. Geçen hafta sahasında Sivasspor’u 2-1 mağlup ederek 298 hafta sonra liderliğe yükselen ve dün itibarıyla 2. sıraya inen bir maçı eksik bordo-mavili takım ise rakibini yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşmak istiyor.

ADEM LJAJİC, OBİ MİKEL
VE NWAKAEME YOK

Beşiktaş’ta Trabzonspor maçına 6 futbolcusu sarı kart çıkıyor. Boyd, Burak Yılmaz, Atiba, Caner, N’Koudou ve Umut Nayir, Karadeniz ekibi karşısında 3 sarı kart ile çıkacak. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın görev vermesi halinde oynayacak olan oyuncular 4’üncü sarı kartlarını görmeleri halinde 24’üncü haftada deplasmanda oynanacak Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek. Trabzonspor’da ise zorlu karşılaşma öncesi kart cezalısı Obi Mikel forma giyemeyecek. Bordo-

mavili takımda ise Hosseini, Campi, Pereira ve Guilherme ise kart sınırında bulunuyor. Kart sınırında olan oyuncular Nwakaeme, Hosseini ise sakatlığı nedeniyle Beşiktaş maçı kafilesine dahil edilmedi. Öte yandan sakat olan Yusuf Sarı ve Abdulkadir Ömür de kadroda yer almayacak. Beşiktaş’ta ise Dorukhan Toköz’ün yanı sıra Adem Ljajic, gribal enfeksiyon nedeniyle Trabzonspor maçı kadrosunda yer alamayacak.

Rekabette Beşiktaş önde
  • Beşiktaş ile Trabzonspor, bugün oynayacakları karşılaşma ile birlikte 130. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda siyah-beyazlı takımın 53-45 üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 93 lig maçında ise Beşiktaş 36, Trabzonspor 34 galibiyet aldı. 23 maç ise berabere sonuçlandı.
Trabzonspor’un en büyük silahı Sörloth

Trabzonspor’un gol bakımından güvencesi Sörloth olacak. Ligde 17 golle gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Norveçli oyuncu, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında da gol atmayı başardı. Süper Lig’de 17 golü bulunan Sörloth, Oscar Cardozo’yu yakalamıştı. Norveçli oyuncunun yeni hedefi 25 gol atan Şota Arveladze oldu.



Burak Yılmaz öne çıkıyor
Beşiktaş’ın Trabzonspor karşısındaki gol güvencesi Burak Yılmaz olacak. Bu sezon 16 lig maçında 8 kez ağları havalandıran milli futbolcu, eski takımına karşı forma giyecek.

Kartal evinde
derbi vermiyor
  1. Beşiktaş, Süper Lig’de Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile Vodafone Park’ta yaptığı maçlarda yenilmedi. Bu 3 takımla yeni stadında 10 kez karşı karşıya gelen siyah-beyazlı ekip, 5’er galibiyet ve beraberlik aldı. Rakiplerine söz konusu maçlarda 20 gol atan Beşiktaş, kalesinde 12 gol gördü. Trabzonspor ve Fenerbahçe’yi Vodafone Park’ta 3’er kez konuk eden siyah-beyazlı takım, birer galibiyet ve 2’şer beraberlik aldı. Galatasaray ile evinde 4 kez karşı karşıya gelen Beşiktaş, rakibine 3 defa üstünlük sağlarken, bir karşılaşmayı beraberlikle tamamladı.
  2. Beşiktaş son 3 maçta Trabzonspor’a karşı galibiyet alamadı. Bu sezonun ilk yarısında Trabzon’daki maçı Karadeniz ekibi 4-1’lik skorla kazanırken, geçen sezon İstanbul’da oynanan mücadele 2-2 berabere sonuçlanmış, Trabzon’da oynanan karşılaşma ise 2-1 bordo-mavili takımın üstünlüğüyle sona ermişti.
Büyük maçlarda
bileği bükülmedi
  1. Trabzonspor; Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı sahadan 1 yıldır yenik ayrılmıyor. Bordo-mavililer, bu sezon “üç büyük” rakibi karşısında 5. maçına çıkacak. Karadeniz ekibi, 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik alarak mağlup olmadı.
  2. Bordo-mavili takım, Beşiktaş maçından galibiyetle ayrılması halinde galibiyet serisi 7 maça çıkacak. Bordo-mavili takım, son 6 maçında Konyaspor, Kayserispor, Kasımpaşa, Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarından galibiyetle ayrılmayı başardı. Karadeniz ekibi, karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda 2003-2004 sezonundaki 11 maçlık galibiyet serisinin ardından 15 sezon sonra en uzun serisini yakalayacak.
  3. Trabzonspor, son deplasman yenilgisini ise 151 gün önce Sivasspor karşısında yaşadı. 23 Eylül 2019 tarihinde oynanan karşılaşmadan 2-1’lik yenilgiyle ayrılan bordo-mavili takım, bu sezon sadece Sivas deplasmanında 3 puan bıraktı.
  4. Bordo-mavili takım, deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçını kazanarak 36 sezon sonra bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Trabzonspor maçtan 3 puanla ayrılırsa 1983’den sonra rakibi karşısında 3 maç üst üste kazanmış olacak.

#Trabzonspor
#Beşiktaş
#Futbol
4 yıl önce