|

1 km’den tam isabet

Afrin harekatında görev alan keskin nişancılar, PKK’lı teröristlerin korkulu rüyası. Özel kıyafetli keskin nişancılar dal parçaları, ot, toprak ve kayalardan kendilerine mevzi oluşturup 2 gün hareketsiz bekleyebiliyor. Gece görüş dürbünleriyle de 1 kilometre mesafeden terörist avlayabiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:52 - 17/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Keskin nişancı Mehmetçikler, teröristlerin korkulu rüyası oldu
Keskin nişancı Mehmetçikler, teröristlerin korkulu rüyası oldu

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Mehmetçik ilerleyişini sürdürürken, teröristlerin korkulu rüyası keskin nişancılar da birliklere ateş gücü sağlıyor. Türkiye sınırında PKK’ya ait sığınak, barınak ve mağaraları imha eden, Afrin hattındaki köyleri ve hakim noktaları terör örgütünün işgalinden kurtaran birlikler, teröristlerin korkulu rüyası özel eğitimli keskin nişancılardan da yoğun olarak istifade ediyor. Özel Kuvvetler ve komando birlikleriyle hareket eden keskin nişancılar, teröristlerden arındırılan bölgelerdeki üs noktaları ile örgüt üyelerinin geçiş güzergahlarında oluşturdukları gizlenme alanlarında görev yaparak, bölgeyi 24 saat gözetim altında tutuyor.

TERÖRİST AVLIYORLAR

Arazide gizlenmelerine yardımcı olan özel kıyafetleri ile dal parçaları, ot, toprak ve kayalardan kendilerine mevzi oluşturan keskin nişancılar, her türlü hava şartında atış yapabilme kabiliyetine sahip gece görüş dürbünlü silahlarıyla ateş desteği sağlıyor. Teröristlerin sızma girişimlerine karşı hakim bölgelerde konuşlanan nişancılar, alan güvenliğini sağlamanın dışında gözetleme yapmak isteyen teröristleri de izliyor. Birliklerin meskûn mahal harekatlarına da destek veren keskin nişancılar, bugüne kadar çok sayıda teröristi etkisiz hale getirerek, hem harekata katılan birliklerin hem de sivillerin can güvenliğinin sağlanmasında önemli katkıda bulundu.

2 gün hareketsiz bekleyebilir

Gizlendikleri mevzilerde yer yer 48 saat hareketsiz bekleyebilen özel eğitimli keskin nişancılar, teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyor. Termal dürbünle gece karanlığında bile hedefini takip eden Mehmetçik, 1000 metre uzaklıktaki PKK’lıları bile rahatlıkla avlayabiliyor.

#TSK
#Afrin
6 yıl önce