|

10 numara gurur

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti gibi 10 doğal ve kültürel alanımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girdi. Bir sonraki aşamada geçici listeden ana listeye geçiş çalışması başlatılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:44 - 24/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi. Müjdeli bir haberi önceki gün aldıklarını belirten Çelik, bu eserlerden birinin Akdamar Kilisesi olduğunu dile getirdi.



ANA LİSTEYE HER YIL 2 ÖNERİ


Çelik, diğer alanların Antalya'daki Aspendos Antik Kenti, Yıldız Sarayı, Muğla'daki Stratonikeia Antik Kenti, Kütahya-Eskişehir-Afyon'u kapsayan Dağlık Frigya Bölgesi, Edirne'deki Uzun Köprü, Siirt'teki İsmail Fakirullah Türbesi, Mudurnu Tarihi Ahi Kenti, Amasya'daki Harşena Dağı ve Pontus Kral Kaya Mezarları ve Kahramanmaraş'taki Eshab-ı Kehf olduğunu aktardı. Geçici listedeki eser sayımızın 62'ye yükseldiğini belirten Çelik, ana listeye geçiş için her yıl 2 alanı önerebildiklerini hatırlattı. Bu dosyaların daha zor olduğunu ifade eden Çelik, bundan sonra geçici listede bulunan eserlerden kalıcı miras listesine gireceklerin tespiti edilmesi için çalışma yürüteceklerini bildirdi.


#Aspendos Antik Kenti
#Yıldız Sarayı
#Stratonikeia Antik Kenti
#Ömer Çelik
9 yıl önce