|

10 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6, Şırnak'ta 4 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. Nusaybin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 60'a, Şırnak'ta 54'e yükseldi.

Yeni Şafak
12:27 - 24/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:47 - 24/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

TSK, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6, Şırnak'ta 4 teröristin daha öldürüldüğünü duyurdu. Nusaybin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 60'a, Şırnak'ta 54'e yükseldi.



Nusaybin'de, 27, Şırnak'ta 14, Yüksekova'da 4 el yapımı patlayıcı imha edildi. Nusaybin'de toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 176'ya, Şırnak'ta 172'ye, Yüksekova'da 38'e yükseldi.



Öte yandan Şırnak'ta iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, üç adet av tüfeği, bir adet el bombası, üç adet Kaleşnikof şarjörü, Yükseova'da ise, iki ton amonyum nitrat, 10 kg A4 patlayıcı, 12 adet el bombası, 20 adet 82 mm'lik havan mühimmatı, iki adet 60 mm'lik havan mühimmatı, iki adet av tüfeği, 150 adet elektrikli kapsül, 11 adet mutfak tüpü, 500 m saniyeli fitil, 300 m infilaklı fitil, iki adet tuzaklanmış yangın tüpü, 150 lt mazot, 3.000 m elektrik kablosu, yedi adet bombaatar mühimmatı, bir adet jeneratör, bir adet telsiz ele geçirildi.







Patlayıcılar imha edildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış üç adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.




36 kg TNT ele geçirildi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, yapılan aramada toprağa gömülü vaziyette 36 kg TNT ele geçirildi.





PKK'ya yardım yataklıktan yakalandılar


Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği ve bölücü terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen üç şahıs yakalanmış, bir av tüfeği ve örgütsel doküman ele geçirildi.



Mardin'in Derik ilçesinde, bölücü terör örgütüne üye olmak suçundan beş şahıs yakalanmış ve örgütsel doküman ele geçirildi.



Mardin'in Artuklu ilçesinde, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan altı şahıs yakalanmış, bir av tüfeği ve örgütsel doküman ele geçirildi.



Muş'un Malazgirt ilçesinde, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan dört şahıs yakalanmış ve örgütsel doküman ele geçirildi.


#terörist öldürüldü
#şırnakta kaç terörist öldürüldü
#nusaybinde kaç terörist öldürüldü
8 yıl önce