|

11 Ekim 2018 Perşembe gün ortası haberleri

Ekonomide yeni döneme ilişkin önemli kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Emniyet, Cemal Kaşıkçı olayında yeni bilgilere ulaştı. 3. Havalimanı'nda ilk uçuşların fiyatları belli oldu. 11 Ekim 2018 Perşembe günün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
12:07 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:08 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
11 Ekim 2018 Perşembe gün ortası haberleri.
11 Ekim 2018 Perşembe gün ortası haberleri.

Ekonomide yeni dönem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından geçen Orta Vadeli Mali Plan (2019-2021), Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelgeye göre; 2019 yılında yeni proje kabul edilmeyecek, istikrarı korumak ve üretimi artırmak için yeni YEP uygulanacak. Kamuda tasarruf yapılarak enflasyona müdahale edilecek. Öte yandan katma değere hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyecek.

'Temizlikçiler' testereyle gelmiş

New York Times gazetesinin iddiasına göre, Türkiye’ye gelen 15 kişilik ekipten birinin otopsi uzmanı olduğunu, Cemal Kaşıkçı'nın cesedini getirdiği özel testere ile parçalara ayırdığı belirtildi.

Türkiye'nin 'maganda' imtihanı

Son dönemlerde sıklıkla gündeme gelen 'eğlence magandalarının' yarım bıraktığı hayatların sayısı her geçen gün artmakta. Yılbaşından bu yana maganda kurşunları nedeniyle 5'i ölümlü, 448'i yaralamalı toplam 453 olay meydana geldi. Emniyet güçleri bu konuda önlemler alırken, konuyla ilgili cezaların artırılması noktasında da ilgili kurumların çalışmaları devam ediyor.

3. Havalimanı'nda ilk uçuşun fiyatı belli oldu

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı’nda ilk uçuşların bilet fiyatları belli oldu. Türk Hava Yolları, İstanbul Yeni Havalimanı’ndan kampanyalı ücretlerle, Ankara, Antalya, İzmir’e 59, Ercan’a 179 TL ve Bakü’ye 99 dolara uçacak.

Soylu: Stokçuları affetmeyin

İçişleri Bakanlığı, son günlerde kurda yaşanan dalgalanmadan yararlanarak stokçuluk yapan ve fiyatlarını fahiş şekilde artıran işletmelere karşı harekete geçti. Bakanlık, valiliklere “genel emir” çıkarma konusunda talimat verdi.

İngilizler bunalımda

İngiliz hükümeti, 'İntiharları Önlemekten Sorumlu Bakan' atadı. Geçen yıl 6 bine yakın intiharın yaşandığı ülkede, ocak ayında da 'Yalnızlık Bakanlığı' kurulmuştu.

Çanlar küresel ekonomi için çalıyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel kamu borcunun tüm zamanların en yüksek düzeyinde olduğuna dikkat çekerek, "Küresel ekonomi muhtemelen yeterince güçlü değil" dedi.

Michael ABD'yi vurdu

ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan ve son 100 yılın en şiddetlisi olduğu belirtilen Michael Kasırgası iki kişinin ölümüne neden oldu. Şiddetli rüzgar ve yağmur, ev ve iş yerlerinin çatılarının uçmasına, su baskınlarına ve Florida'da yaklaşık 290 bin kişinin elektrik kalmasına yol açtı.

Beşiktaş'a 20'lik golcü

Elindeki golcülerden memnun olmayan Beşiktaş, ara transfer döneminde hücum hattını güçlendirecek. Standard Liege’in 20 yaşındaki golcüsü Moussa Djenepo ile yakından ilgilenen siyah-beyazlılar, 3.5 milyon Euro’luk fiyatı indirmeye çalışıyor.

FETÖ'cü katillerin kan donduran görüntüleri



#Yeni Şafak
#Gün Ortası
#Haber
6 yıl önce