|

11 kişinin öldüğü kazada otobüs şoförünün ilk ifadesi

Eskişehir'de 11 kişinin öldüğü, 44 kişinin yaralandığı kazadan yaralı olarak kurtulan ve polis tarafından gözaltına alınan otobüs şoförü Muhsin Ö.'nün emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Gözaltındaki şoför Muhsin Ö.'nün, "Benim önüme bir karaltı çıktı. Köpek sandım, vurmayayım diye direksiyonu hafif sağa kırdım ama toplayamadım" dediği öğrenildi.

Yeni Şafak
13:20 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:15 - 20/01/2018 Cumartesi
AA
Eskişehir'deki kazada 11 kişi hayatını kaybetmişti.
Eskişehir'deki kazada 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Ankara'dan Bursa'ya geziye gidenleri taşıdığı öğrenilen Muhsin Ö. (51) idaresindeki 06 FL 644 plakalı tur otobüsü, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yol kenarındaki ağaçlara çarpmış, kazada 11 kişi yaşamını yitirmiş, 44 kişi de yaralanmıştı. Kaza sırasında otobüsü kullanan şoför Muhsin Ö'nün emniyetteki ifadesi ortaya çıktı.

"Önüme bir karaltı çıktı, köpek sandım"

Kaza sırasında otobüsü kullanan şoför Muhsin Ö, emniyetteki ifadesinde, saat 00.00'da Ankara Kızılay'dan kendisi, yedek şoför ve muavin ile yolcular dahil 55 kişiyle yola çıktıklarını belirtti.

Muhsin Ö, araçta bir ya da iki çocuğun da bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

  • "Ankara'dan yola çıktığımızda aracı Erkan A. kullanıyordu. Sivrihisar Bademli Tesisleri'nde aracın sevk ve idaresini ben aldım. Erkan A, araç alt kısmında bulunan yatak kısmına dinlenmeye gitti. Eskişehir içinden Bursa istikametine giderken çevre yolu üzerinde benim önüme bir karaltı çıktı. Köpek sandım, vurmayayım diye direksiyonu hafif sağa kırdım ama toplayamadım. Yol kenarında bulunan ağaca çarptım. Olayda yaralanmadım ama vücudumda ağrılar oluştu. Doktor raporu tanzim edildi. Çarpma sonucunda araçta bulunan yolcular panik yaşadı. Yaralananlar oldu. Olay yerinde ölenler olduysa da görmedim. Şaşkındım ve kendimde değildim. Olayda kusurum olduğunu düşünmüyorum. Hızlı değildim, uyumuyordum, anlık olaydı. Gözümün önüne bir araç geldi, köpek sandım."

Gözaltındaki Muhsin Ö. ile diğer sürücü Erkan A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.



#Eskişehir
#Kaza
6 yıl önce