|

11 Ocak 2019 Cuma gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Trabzon adaylarını açıkladı. Trump ve Macron Davos'a katılmama kararı aldı. ABD ziyaretinin son gününde önemli açıklamalar yaptı. Merkez Bankası dolar tahminini açıkladı. 11 Ocak 2019 Cuma gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:19 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 20:20 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
11 Ocak 2019 Cuma gününün öne çıkan haberleri
11 Ocak 2019 Cuma gününün öne çıkan haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Aday Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Trabzon'a bir müjde veren Erdoğan, "Yaklaşık 58 bin metre kare Avni Aker Millet Bahçesi'nin proje çalışmalarını bu ay içinde tamamlıyoruz" ifadesini kullandı. Erdoğan daha sonra AK Parti'nin Trabzon adaylarının isimleriyle kamuoyuyla paylaştı. AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi Adayı Murat Zorluoğlu oldu.


Trump ve Macron Davos'a katılmıyor

ABD Başkanı Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Davos'a katılmayacak. Trump'ın davosa katılmama nedeni ülkesindeki 'hükümet' krizi. Macron'un ise, 17 Kasım'dan bu yana sokaklarda olan sarı yelekliler.


Ceylin'in katiline ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası

İzmir'in Ödemiş ilçesinde kaybolduktan sonra komşusunun evinde cansız bedeni bulunan Ceylin Atik'in katiline ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.


Erdoğan'dan 1 milyon vatandaş için 'yakın markaj' talimatı

Bu yılın Mart ayında yapılacak yerel seçimler için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, partiler en çok önemsediği seçmen kitlesinden biri de bu yıl ilk kez oy kullanacak vatandaşlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart'taki seçimlerde 1 milyon gencin ilk kez oy kullanacağı bilgisini vererek teşkilatlardan 'yakın markaj' istedi.


Merkez Bankası dolar tahminini açıkladı

Merkez Bankası’nın ‘Beklenti Anketi’ sonuçlarına göre, 2019 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bu anket döneminde 6,18 TL oldu. Ayrıca 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 16,46 iken, bu anket döneminde yüzde 15,91'e geriledi.


Pentagon yetkilileri: Emirleri Bolton'dan almıyoruz

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Suriye'den çekilme takvimiyle ilgili belirsizliğe karşın süreci devam ettiren adımlar attığını yazdı. Gazeteye konuşan bir savunma yetkilisi, "Hiçbir şey değişmedi. Biz Bolton'dan emir almıyoruz" dedi.


Erdoğan detaycı Kılıçdaroğlu heyecanlı Bahçeli mükemmeliyetçi

Çin yüz okuma sanatı uzmanı Sevgi Karaca, yaklaşan yerel seçimler öncesinde liderlerin yüzlerini analiz etti. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı irade gücü oldukça yüksek olarak tanımlayan Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise başka bir alanda daha başarılı olacağını söyledi.


İstanbul'da 'yağmur' trafiği

İstanbul'da yağan yağmurun mesai saati çıkışına gelmesi nedeniyle araç trafiğinde yoğunluk yaşanıyor. İBB'nin yoğunluk haritasına göre trafik yüzde 72 seviyelerine çıktı.


Barış Atay terörize etmeyen Yılmaz Erdoğan'ı hazmedemedi

Barış Atay, kabul edilen sinema teklifiyle ilgili yönetmenlerin talep ettiği değişiklikler sosyal medyada olumsuz bir şekilde yansıtılınca Yılmaz Erdoğan "Birkaç yapıcı değişiklik önerisi maksadını aşan bir şekilde sunuluyor" diye açıklama yaptı. Erdoğan, olayı terörize etmeyince Barış Atay, Twitter hesabından çirkin sözler sarf etti. Atay, "40 yılın başı mesleğinle ilgili bir tek bildiriye attığın imza için bile af diliyorsun. Yazık sana be, yazık" dedi.


Bakan Albayak açıkladı: Köprü cezalarında iadeler başladı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden UKOME kararına aykırı geçiş yapıldığı için araç sahilerine kesilen cezalara ilişkin iade süreci başladı. Müjdeyi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak verdi. Bakan Albayrak, araç sahiplerinin 28 Şubat 2019 tarihine kadar kendilerine en yakın vergi dairesine başvurması gerektiğini söyledi.


19 il için son tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ülkemizde keneviri yok ettik. Bunun düzelmesi lazım ve biz bunun çalışmasını yapıyoruz' açıklaması sadece kenevir üreticilerini değil hemen her sektörü çok yakından etkiledi. Konunun uzmanları Türkiye'de 19 ilde kenevir üretiminin yasallaştığını belirterek, kimlerin hangi şartlar altında kenevir üretimi yapabileceğini ve kenevirin hangi sektörlerde kullanılabileceğini açıkladı. İzinli kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerin, 1 Ocak-1 Nisan tarihlerinde başvuru yapması gerekiyor.


RTÜK gündüz kuşağı programlarını mercek altına aldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) aile içi şiddet, taciz ve tecavüz vakalarının sıklıkla yer aldığı gündüz kuşağı programlarını mercek altına aldı. Son günlerde yaşanan olaylar, televizyon izleyicisinde ciddi oranda rahatsız etti. RTÜK'e ulaşan yaklaşık bin izleyici şikayeti nedeniyle gündüz programları kaldırılabilir.


Erdoğan: Milyonlarca bez torba ve file dağıtacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda konuştu. İki hafta içinde aday tanıtım toplantılarını bitireceklerini hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, "İlk kez bu seçimlerde oy kullanacak 1 milyona yakın vatandaşımız var. Teşkilatlarımızın bu seçmenleri yakın markaja alması lazım" şeklinde konuştu. Erdoğan son olarak milyonlarca bez torba ve fileyi vatandaşlarla ücretsiz dağıtacaklarını müjdeledi.



#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Trabzon
5 yıl önce