|

11 Şubat 2019 Pazartesi gün sonu haberleri

İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanzim noktalarında bakliyatın da satılacağını söyledi. Erdoğan ve Bahçeli ortak mitingi Ankara'da yapacak. 11 Şubat 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:01 - 11/02/2019 lundi
Güncelleme: 20:36 - 11/02/2019 lundi
Yeni Şafak
11 Şubat 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri
11 Şubat 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri

İstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü: 4 asker yaralandı

İstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İstanbul Valisi Yerlikaya, "Askeri helikopter zorunlu iniş yapmaya çalışırken bir site içerisine düştü. Helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.


Erdoğan: Tanzim noktalarında bakliyat da satacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuştu. "Belediyecilik şehre aşk ile bağlı olmayı gerektirir" diyen Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde yapacağımız hizmetlerle laf değil eser üretmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Erdoğan, Ankara'daki şehir hastanesinin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını da açıklarken, belediyelerin kurduğu tanzim noktalarında meyve-sebze ve temizlik malzemelerinin yanı sıra bakliyat ürünlerinin de satılacağını duyurdu.


CHP'de büyük kriz: Bazı ilçelerde adaysız kalınabilir

Yerel seçimlerde gösterdiği adaylar ve HDP ile kurduğu 'örtülü ittifak' ile kendi teşkilatlarından dahi çok büyük tepkiler alan CHP yeni ve büyük bir krizin eşiğinde. Parti Genel Merkezi'ne çekilen ihtarnameye göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Parti Meclisi'ni saf dışı bırakarak belirlediği adayların hukuki dayanağı yok. İhtarnamede ismi geçen Avukat Mustafa Yalçınkaya, YSK'ya da ayrıca başvuracaklarını belirtti, "Bu adaylıkların usule uygunluğunu denetle" diyeceğiz. YSK bu isimleri reddederse CHP bazı yerlerde aday çıkaramaz" ifadesini kullandı.


Bakan Albayrak: Fahiş fiyatlanmaya izin vermeyeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, tanzim satışlarına ilişkin yaptığı açıklamada "Bu fiyatların yayılmaya başladığını tüm Türkiye'de göreceğiz. Amaç da bu zaten... Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş kar, fahiş fiyatlama yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz" dedi.


YKS kılavuzu yayımlandı

Başvuruları yarın başlayacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin kılavuz ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı. 2019-YKS başvuruları, 12 Şubat - 6 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak.


Hulusi Akar Rus mevkidaşıyla görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar, Rus mevkidaşı Şoygu ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Bölgenin barış ve istikrarının önemine dikkati çeken Akar, "Bunun için Rusya ile her seviyede temaslarımız olmakta" ifadelerini kullandı.


Şişli'de 4 bina boşaltıldı: Onlarca kişi otele yerleştirildi

Şişli'de tehlike arz ettiği gerekçesiyle 3 gün önce boşaltılan binanın kolonunun çatladığı kaydedildi. Ekipler, kolonu çatlayan binanın çevresinde önlem aldı.Şişli Merkez Mahallesi'nde tehlike arz eden 4 bina ekipler tarafından boşaltıldı. Binaların çevresinde güvenlik önlemi alınırken bina sakinleri, otellere yerleştirildi.


Erdoğan ve Bahçeli ortak mitingi Ankara'da yapacak

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin Ankara'da ortak miting yapacağını açıkladı.


Kredi borçlarına 60 aylık yapılandırma bugün başladı

Kamu bankalarının kredi kartlarına yönelik başlattığı borç yapılandırma uygulamasının ardından bu sefer de tüketici kredilerine yönelik düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararına göre; tüketici kredisi ödemelerini geciktirenler talep etmeleri halinde bugün itibariyle 60 ay ile sınırlı olmak üzere borçlarını yeniden yapılandırabilecekler.


Milli Takım'da Lucescu dönemi sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun sözleşmesini feshetti. Rumen çalıştırıcı yaptığı açıklamada, "Yeni teknik direktörün önünü açmak için karşılıklı anlaşarak bu kararı aldık. Türkiye'nin kalbimde daima özel bir yeri olacak" ifadelerini kullandı.



#Yeni Şafak
#Gün Sonu
il y a 5 ans