|

112 kurtardı

Gaziantep'te ölü doğduğu sanıldığı için defnedilmek üzere mezarlığa götürülen Suriyeli bebeği 112 ekipleri kurtardı. Ölüm raporu vermek için gelen ekip, yaşadığını fark ettiği bebeği hastaneye kaldırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 00:44 - 8/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ölüm raporu vermek için mezarlığa giden 112 ekibi, yaşadığını belirlediği bebeği hastaneye yetiştirdi.
Ölüm raporu vermek için mezarlığa giden 112 ekibi, yaşadığını belirlediği bebeği hastaneye yetiştirdi.

Gaziantep’te 112 Acil Servis ekibi, 6 aylık doğan Suriyeli bebeğin hayatını kurtardı. Düztepe Mahallesi'nde yaşayan 6 aylık hamile Suriyeli Hila Alali, önceki gece evinde erken doğum yaptı. Suriyeli aile, erken doğduğu için öldüğünü düşündükleri bebeği, sabah saatlerinde defnetmek üzere Yeşilkent Mezarlığı'na götürdü. Mezarlık çalışanları, bebeğe ölüm raporu alınması için 112 Acil Sağlık ekiplerine durumu bildirdi.

BEBEĞİN YAŞADIĞINI FARK ETTİM

Mezarlığa gelen Yeşilvadi 29 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna bağlı 112 Acil Servis ekibinde görevli paramedik Asena Mutlu, bebeği kucağına aldığında yaşadığını fark etti. Paramedik Mutlu, bebeği hemen hastaneye kaldırdıklarını belirterek, "Ailesi, 'öldü' diye mezarlığa getirmiş. İlk başta içimiz burkuldu. Ancak elime aldığımda bebeğin yaşadığını fark ettim" dedi.

VÜCUDU BUZ GİBİ SOĞUKTU

Bebeğin vücudunun buz gibi soğuk olduğunu anlatan Mutlu, "Hemen ısıttım ve oksijen verdim. Sonra en yakın hastaneye götürdük. Doktorlar bebeğin yoğun bakıma alındığını söyledi. Büyük bir mutluluk yaşadık. Meslek hayatımın en güzel olayına şahit oldum" diye konuştu. Acil tıp teknisyeni Talha Orhan da bebeğe "Mucize" adını verdiklerini kaydetti. Kentteki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden bebeğin, sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

#Gaziantep
#Suriye
6 yıl önce