|

13 Mart 2019 Çarşamba gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu'nun mesnetsiz açıklamalarına "Netanyahu kendine gel. Sen 7 yaşındaki çocukları katleden bir zalimsin" ifadeleriyle yanıt verdi. AB Brexit Başmüzakerecisi Barnier, "İngiltere, uzatma süresi istemeden önce AB'ye gelecekte ne tür bir ilişki inşa etmek istediğini söylemeli" dedi. 13 Mart 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:16 - 13/03/2019 среда
Güncelleme: 20:37 - 13/03/2019 среда
Yeni Şafak
13 Mart 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri
13 Mart 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından kendisi hakkında mesnetsiz açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yanıt verdi. "Netanyahu kendine gel. Sen 7 yaşındaki çocukları katleden bir zalimsin" diyen Erdoğan, "Kendi iç seçimleriniz için bizi tahrik etmeyin. Yaptıklarınızın hesabını size uluslararası camiada soracağız" ifadesini kullandı.


İngiltere AB'ye ne istediğini söylemeli

AB Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, "İngiltere, uzatma süresi istemeden önce AB'ye gelecekte ne tür bir ilişki inşa etmek istediğini söylemeli" dedi. Brexit müzakerelerinin sonuçlandığı ve mevcut anlaşma üzerinde uzlaşı sağlandığını anımsatan Barnier, müzakere sürecini uzatarak ne elde edileceğini de sormaktan geri durmadı.


Pamukkale Turizm'de alacaklılar 'devam' dedi

Geçtiğimiz aylarda iflasına karar verilen Pamukkale Turizm'de sürpriz bir gelişme yaşandı. İflas sürecinin başlaması beklenen, 600 otobüsü ve 3 bin 500 çalışanı bulunan 57 yıllık köklü firmanın alacaklılarının büyük bir bölümü yapılan son toplantıda şirket faaliyetlerinin devam etmesi yönünde oy kullandı.


Dar gelirliye düşük kiralı konut

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 50 bin sosyal konut için talep toplama işlemi devam ederken söz konusu konutlardan satın alamayan dar gelirli vatandaşlar için sosyal kiralık konut gündeme geldi. Piyasanın altında düşük fiyatlarla kiraya verilmesi planlanan konutlar 16 yıl sonra hizmete açılan Emlak Bankası üzerinden yapılacak.


Ulaştırma Bakanlığı'ndan Boeing'e yasak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Uçuş emniyetini teminen Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX tipi uçakların Türk hava sahasındaki uçuşları durduruldu" açıklamasında bulundu.


Bahçeli: Mansur Yavaş'ın adaylıktan çekilmesi gerekir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan Mansur Yavaş'ın sahte senet sürecine dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Mansur Yavaş’ın 'Soruşturma sonuçlanıncaya kadar adaylıktan çekiliyorum' demesi en ahlaki yoldur" ifadesini kullandı.


Venezuela ABD'li diplomatlara 72 saat süre verdi

Ülkenin yarısının günlerdir karanlıkta olduğu Venezuela'da, Dışişleri Bakanı, Amerikalı diplomatların ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre tanıdı. Venezuela Devlet Başkanı Maduro elektrik krizi hakkında “Elimizde kanıtlar var, siber saldırı ABD’den yapıldı" dedi.


Mescid-i Aksa'nın kapıları yeniden açıldı

İsrail polisi tarafından dün tüm kapıları kapatılan Mescid-i Aksa yeniden açıldı. İsrail polisi tarafından açılmasının ardından Filistinliler sabah namazını Harem-i Şerif'te eda etti.


Uçakların düşüş sebebi Max’ların yeni MCAS özelliği olabilir

Dünyanın en çok kullanılan uçaklarından biri olan Boeing 737-8 MAX sınıfı uçakların Ekim ayında Endonezya'ya geçtiğimiz günlerde de Etiyopya'da düşmesi gözleri bir kez 737-8 MAX'lerin uçuş güvenliğine çevirdi. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Genel Sekreteri Okan Üreksoy, Türkiye'nin aldığı kararı 'uçuş güvenliğini önceleyen çok yerinde bir adım' olarak ifade ederken, özellikle dış basında 'kazaların sebebi' olarak yer alan Boeing 737-8 MAX'ların MCAS'ın özelliğinin ne işe yaradığını Yeni Şafak'a anlattı.


Formula 1'de yeni sezonda yeni kurallar

Takibi kolaylaştırmak ve geçiş sayısını artırmak amacıyla araçların aerodinamik yapısında yapılan değişiklikler, 2019 Formula 1 sezonunun en dikkati çeken kısmı olacak. Yeni kural gereği yarış içinde en hızlı turu atan sürücü, ilk 10'a girmesi halinde hanesine 1 puan daha yazdıracak. Bu sezon kullanıma sunulacak lastik seçeneği ise sayısı, 7'den 5'e düşürülecek.



#Yeni Şafak
#Gün Sonu
5 лет назад