|

13 yaşındaki çocuk hakkında 11 yıla kadar hapis istendi

İstanbul Sancaktepe'de 2 çocuğun ölümü, bir kişinin de yaralanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Kaza sırasında minibüsü kullandığı iddiasıyla tutuklanan 13 yaşındaki çocuk hakkında 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yeni Şafak
15:48 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 15:53 - 20/06/2017 Salı
AA
8 Haziran'da meydana gelen kazada evde bulunan 2 çocuk hayatını kaybetmişti.
8 Haziran'da meydana gelen kazada evde bulunan 2 çocuk hayatını kaybetmişti.

Sancaktepe'de meydana gelen kazada, iki çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan minibüsü kullandığı iddiasıyla tutuklanmasına karar verilen 13 yaşındaki çocuk hakkında "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olma" suçundan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 13 yaşındaki R.A'nın 8 Haziran'da babasına ait olan aracın anahtarlarını bulunduğu yerden alarak arabaya yanında ağabeyi ile birlikte binerek çalıştırdığı anlatıldı.

2 çocuk ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı

İddianamede, şüpheli çocuk R.A'nın, arabayı kullanırken aracın hakimiyetini kaybederek önce yolda oynayan mağdur Mehmet Akif Tepe'ya çarparak aracın altına aldığı ve yaraladığı, daha sonra evin duvarına çarparak araba ile birlikte evin içine girdiği, bu şekilde de Efe Yağız Tepe (9) ve Elif Nur Dursun'un (4) ölümüne neden olduğu kaydedildi.

Şüpheli çocuk R.A'nın ehliyetsiz olarak araç kullanması ve kazaya neden olması nedeniyle eylemini bilinçli taksir altında işlediği gerekçesiyle hakkında bu maddenin uygulanmasının talep edilmesi gerektiği belirtilen iddianamede, nüfus kaydına göre 1 Ocak 2004 doğumlu olan R.A'nın suç tarihi itibariyle 12-15 yaş grubunda olduğu görülerek işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin olup olmadığına dair rapor alındığı anlatıldı.

İddianamede, İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nün raporuna göre R.A'nın işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin olduğunun anlaşıldığı belirtilerek, bu nedenle şüpheli çocuk R.A. hakkında TCK'nın "yaş küçüklüğü" başlığı altındaki 31. maddesinin uygulanmasının talep edildiği vurgulandı.

En az 1 yıl 4 ay hapis

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün raporuna göre de aracın sol ön kapı dış yüzeyinden elde edilen parmak izinin R.A'ya ait olduğunun belirlendiği kaydedilerek, şüpheli çocuk R.A'nın "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 1 yıl 4 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, gönderildiği Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken R.A'nın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

#Sancaktepe
#Trafik Kazası
#Hapis
7 yıl önce