|

14 Kasım 2018 Çarşamba gün sonu haberleri

KHK ile ihraç edilen doktorlara ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi. İstanbul'da suya indirim yapıldı. ABD, YPG ile ilişkilerimiz geçici açıklaması yaptı. CHP'nin Parti Meclisi toplantısının ardından 150 civarı aday açıklandı. 14 Kasım 2018 Çarşamba gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:50 - 14/11/2018 mercredi
Güncelleme: 20:53 - 14/11/2018 mercredi
Yeni Şafak
14 Kasım 2018 Çarşamba gün sonu haberleri
14 Kasım 2018 Çarşamba gün sonu haberleri

Doktorlar için KHK düzenlemesi: SGK'lı hastanelerde çalışabilecekler

TBMM'de sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifindeki KHK ile uzaklaştırılan doktorların çalışma şartları maddesi değiştirilerek kabul edildi.

Buna göre kamudan ihraç edilen hekimler SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecekler. Verdikleri rapor geçerli olacak.

İstanbul'da suya indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi il genelinde su fiyatlarına yüzde 15 indirim yapıldığını açıkladı. İndirimli yeni fiyatlar yıl başından itibaren geçerli olacak.

ABD'den YPG açıklaması

Üst düzey bir ABD'li yetkili, Türkiye'nin Fırat'ın doğusu ile ilgili endişelerinin haklı olduğunu söyleyerek, "YPG ile ilişkimiz geçici, taktiksel" açıklamasını yaptı.

CHP adaylarını açıkladı

CHP'nin Parti Meclisi toplantısının ardından 150 civarı aday açıklandı. CHP'li Seyit Torun'un yeni duyurduğu listede 10 il, 1 büyükşehir ile 129 ilçe başkanı adayı yer aldı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak açıklanırken. Yalova, Burdur ve Giresun'da mevcut belediye başkanları da yeniden aday gösterildi.

Liberman istifa etti

İsrail Savunma Bakanı Lieberman'ın istifa ettiği açıklandı. İsrail, geçtiğimiz gün Gazze'ye bomba yağdırmış, Hamas'ın askeri kolu Kassam Tugayları ise, İsrail'in beklemediği bir karşılık vererek İsrail hava savunma sistemini çökertmişti. Liberman, Gazze'de ateşkes ilan edilmesine tepki göstererek istifa etti: "Hamas'a teslim olduk, bu ateşkesin başka bir anlamı yok" dedi.

Hazımsız Raportör

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri Türkiye ile ilgili yazdığı taslak raporu açıkladı. Raporda Kati Piri, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin resmi olarak askıya alınmasını talep etmeye hazırlanıyor.

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, "AB kapısı Türkiye'ye tamamen kapanmalı" dedi.


İstanbul ve 18 il için yeni uyarı yapıldı

İstanbul ve Antalya çevrelerinde yarın sağanak etkili olacak. Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Karaman, Bolu, Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.


Boğaziçi Elektrik Yavuz Selim camisinin elektriğini kesip aboneliğini iptal etti

Camilerin genel elektrik masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Ancak özellikle kış aylarında ısıtma alanlarının kullanımından doğan sarfiyatın faturaları sıkıntılara yol açıyor.

İstanbul'daki Yavuz Selim Cami'nin ısıtma giderlerinden doğan borcu nedeniyle elektriği kesildi. Bununla da yetinmeyen CK Boğaziçi yetkilileri caminin aboneliğini de iptal ederek elektrik sayacını söktü. Cami görevlileri, camiyi ısıtamadıklarını ve cemaatin ciddi manada mağdur olduğunu vurguladı.



Beşiktaş'ta kadro dışı kararı

Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor ile oynanan maçın kadrosuna alınmayan Tolgay Arslan'ı süresiz kadro dışı bıraktığını duyurdu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada kararla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Oyuncularımızdan Tolgay Ali Arslan takım içerisindeki disiplinsiz davranışları nedeniyle süresiz kadro dışı bırakılmıştır.

#Yeni Şafak
#Gün Sonu
#Haber
il y a 5 ans
default-profile-img