|

14 Ocak 2019 Pazartesi gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü. Ankara, ABD Başkanı Trump'ın küstah açıklamalarına sert cevap verdi. Benzin ve motorin fiyatlarına bu geceden itibaren zam yapılacak. Çin, Kanada'ya Huwaie misillemesinde bulundu. SGK 30 ilacı daha geri ödeme listesine aldı. Komagene'nin sahibi Murat Sivrikaya FETÖ'den tutuklandı. 14 Ocak 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:16 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 20:45 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
14 Ocak 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri
14 Ocak 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye’de yaşanan son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Trump'ın Suriye’den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiği ve bu çerçevede Türkiye'nin, NATO müttefiki ABD’ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunun hatırlattığı bildirildi.


ABD Başkanı Trump’tan küstah tehdit

ABD Başkanı Trump, terör örgütü PKK/YPG'ye sahip çıkmaya devam ediyor. Trump attığı tweette "Eğer Türkiye PKK/YPG'yi vurursa, ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32-33 km) güvenli bölge oluşturun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Trump'a cevap

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Başkanı Trump'ın küstah Türkiye açıklamasına cevap verdi. Kalın, "Türkiye, Kürtlerle değil teröristlerle savaşıyor. Kürtleri ve Suriyelileri tüm terör tehditlerine karşı koruyacağız. Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır." dedi.

Trump'ın sözlerine yanıt sahada verilmeli

Türkiye ile ABD arasında Suriye konusunda yaşanan gelişmeler Başkan Trump'ın son açıklamasıyla yeni ve farklı bir boyut kazanmak üzere. Trump'ın söylemleri arasındaki derin farkları değerlendiren uzmanlara göre ABD henüz bölgede bir yol haritası oluşturmadığı için zaman kazanmak istiyor. Emekli Tuğgeneral Fahri Erenel, bundan sonraki noktada Trump'a yanıtın masada değil sahada verilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Trump'a yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına yanıt verdi. Altun, "Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir. Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur" ifadesini kullandı. PYD ve YPG'nin terör örgütü olduğuna işaret eden Altun, "Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" vurgusunda bulundu. ABD Başkanı Trump, sosyal medya üzerinden Türkiye'yi hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu. Altun'un açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 26 Haziran 2015'te attığı bir tweeti yeniden paylaşması dikkatlerden kaçmadı.

Benzin ve motorin fiyatına zam

Benzin ve motorin fiyatlarına bu geceden itibaren zam yapılacak. Benzinin litre fiyatı 16 kuruş, motorine ise 20 kuruş artacak.

Kurtulmuş: Trump'ın sözleri hastalıklı bir açıklama

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik skandal sözleri için "Trump’ın sözleri her bakımdan hastalıklı bir açıklamadır" dedi.

Komagene'nin sahibi Murat Sivrikaya tutuklandı

İzmir’de sahte kimlikle yakalanan Komagene çiğ köftenin sahiplerinden FETÖ firarisi Murat Sivrikaya çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çin'den Kanada'ya misilleme: İdam istediler

Çin, teknoloji devi Huawei'in Mali İşler Direktörü Mıng Vancou'yu gözaltına alan Kanada'ya ağır bir misillemede bulundu. Çin mahkemesi, Kanada vatandaşı Robert Lloyd Schellenberg'ı ölüm cezasına çarptırdı.

Şeker Piliç'in sahipleri FETÖ'den gözaltına alındı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, Şeker Piliç'in sahiplerinden olan K.B. ve O.B. ile ecza deposu sahibi A.Ç. gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilere ait adreslerde arama da yaptı.

Polonya'da belediye başkanı sahnede kalbinden bıçaklandı

Polonya'da Gdansk Belediye Başkanı Pawel Adamowicz, katıldığı yardım etkinliğinde bıçaklı saldırıya uğradı. Sahnede kalbinden bıçaklanan Adamowicz hayatını kaybetti.

Çavuşoğlu: Stratejik ortaklar Twitter üstünden konuşmaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları ve Suriye'deki son gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz" ifadesini kullandı.

30 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Sosyal Güvenlik Kurumu 30 ilacı daha geri ödeme listesine aldı. Geri ödeme listesine eklenen ilaçların kalp, KOAH, epilepsi, analjezik, antitrombotik ve solunum yolu hastalıklarını kapsadığı açıklandı

Ziraat ve Vakıfbank'ın kart hamlesi özel bankaları panikletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği düşük faizli kredi ile kredi kartları borcunu kapatmaya yönelik uygulamadan yararlanmak isteyen binlerce kişi Ziraat Bankası şubelerine koştu. Borç birleştiren krediden yararlanacak borçluların kredi kartları kapatılıyor. Bu detay rakamın 2.5 milyon olduğu düşünülünce bankaları da endişelendirmeye başladı. Ziraat Bankası'ndan aldığı dilekçeyi borçlu olduğu bankaya imzalatmaya götüren çok sayıda vatandaş çeşitli bahanelerle geri çevriliyor.

ABD yönetimi Pentagon'dan İran'ı vurma planını istemiş

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinin, İran'a yönelik bir saldırı için Pentagon'dan savaş planı istediği öne sürüldü. ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine geçen yıl eylül ayında yapılan saldırının ardından Ulusal Güvenlik Konseyinin, İran'ı vurma konusunu görüştüğü iddia edildi.

TMSF Başkanı'ndan Boydak açıklaması: Satılmayacak

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Boydak Holding'in kurucularına göre daha fazla kar etmesine yönelik, “Şirketin bütün mali hareketlerini kayıt altına aldık. Kayıt dışı hiçbir işlemimiz yok” açıklamasında bulundu. Şirketin satılacağına yönelik iddialara da cevap veren Gülal "Boydak Holding'in satılması gibi bir düşüncemiz yok. Mahkeme süreci zaten devam ediyor. Mahkeme sonuçlanana kadar milletin emaneti olan Boydak’ı yönetmeye devam edeceğiz" dedi.

Belhanda Al-İttihad'a 'evet' dedi

Galatasaray'da Garry Rodrigues'in Al-İttihad'a satışının ardından Younes Belhanda da aynı takıma gidiyor. Suudi Arabistan kulübünün yetkilileri yıldız oyuncunun transferi için hem kulüple hem de oyuncuyla anlaşmaya vardı.

#ABD
#Türkiye
#Donald Trump
#İbrahim Kalın
#Gün Sonu
5 yıl önce