|

14 yaşındaki İbrahim Aras'ın katil zanlısı yakalandı

Adana'da karıştığı iki ayrı olayda, 14 yaşındaki İbrahim Aras ile 43 yaşındaki Yasemin Kaya'yı öldürdüğü iddiası ile gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve hakkında yeniden yakalama kararı çıkartılan 14 yaşındaki S.A., yakalandı.

Yeni Şafak
11:27 - 18/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:29 - 18/03/2015 Çarşamba
DHA

Hürriyet Mahallesi'nde 15 Haziran 2014'de PKK lehine düzenlenen korsan gösteriler sırasında başından yaralanıp hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın katil zanlısı olarak gözaltına alınan S.A., delil yetersizliğinde serbest bırakıldı.


İbrahim Aras'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ederken, 2 Şubat 2015'de ise S.A., semt pazarında kendisini hırsızlıkla suçladığı için kavga ettiği esnafa av tüfeğiyle ateş açtı. Olay sırasında alışveriş yapan Yasemin Kaya başından yaralandı. Adana Devlet Hastanesi'nde 5 gün yoğun bakımda kalan Kaya, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.


Yaralama suçundan tutuklanan S.A., itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak Yasemin Kaya'nın hayatını kaybetmesi üzerine S.A. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Poliste 9 ayrı suçtan kaydı bulunan S.A., ekiplerin asayiş kontrolü sırasında Eminağa Caddesi'nde yakalandı. İbrahim Aras ile Yasemin Kaya'nın katil zanlısı olduğu iddiasıyla hakkında işlem yapılan S.A. suçlamaları kabul etmedi, ancak tekrar tutuklandı.

ÖLÜM ŞEKLİ TARTIŞILMIŞTI

İbrahim Aras'ın ölümü uzun süre tartışılmış, ailesi polisin sıktığı gaz kapsülü ile öldüğünü öne sürerken, Valilik 'el yapımı bombanın patlaması sonucu ölüm" diye açıklama yapmıştı. Adli Raporunda ise 'Dom dom kurşunu bulunan av tüfeği ile öldüğü' belirtilmişti.

 
#İbrahim Aras
#Yasemin Kaya
#cinayet
#adana
#katil zanlısı
9 yıl önce