|

15 Ekim 2018 Pazartesi gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki İl Müftüleri Toplantısından yaptığı açıklamada önemli FETÖ uyarısında bulundu. Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubu çalışmalara başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli yarın 14.00'te biraraya gelecek.15 Ekim 2018 Pazartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:51 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:57 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
15 Ekim 2018 Pazartesi gün sonu haberleri
15 Ekim 2018 Pazartesi gün sonu haberleri
FETÖ çarpık sistemin hastalığıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki İl Müftüleri Toplantısından açıklamalarda bulundu. FETÖ konusuna değinen Erdoğan, "FETÖ 1970'lerin ortaların bünyeye girmiş, 40 yıl boyunca o bünyede sinsi bir şekilde büyümüş, palazlanmış bir urdur" açıklamasında bulundu.


Suudi Arabistan konsolosluğunda arama başladı

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililer, başkonsolosluk binasına geldi.

Levent'teki başkonsolosluğa sivil plakalı araçlarla gelen Suudi yetkililer, araçlarıyla konsolosluk binasını çevreleyen bariyerlerin içine alındı. Suudi yetkililer, bir süre kapının açılmasını bekledikten sonra konsolosluk binasına girdi.


Erdoğan-Bahçeli görüşmesi yarın

Daha önce AK Parti ve MHP arasında yapılan görüşmede Cumhur İttifakının ruhunun yerel seçime de aktarılması konusunda görüş birliğine varıldı.

İttifakta nihai kararı verecek olan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli yarın saat 14.00'te bir araya gelecek.

60 yıllık hezimet

Almanya'da dün Bavyera eyalet seçimleri gerçekleştirildi. Seçimlerde Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in liderliğindeki parti CSU son 60 yılın en büyük hezimetini yaşadı. 'Merkel'in kardeş partisi' olarak bilinen parti, yüzde 12 oy kaybetti. Irkçı parti AfD ise ilk kez Bavyera Eyalet Meclisi'nde koltuk sahibi oldu.

Trump: Dışişleri Bakanını gönderiyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman'la bir görüşme yaptığını ve Kral Selman'ın 'olayı açığa çıkartmak için Türkiye ile yakın bir çalışma içinde olduklarını söylediğini' ifade etti. Trump ayrıca Dışişleri Bakanını derhal Suudi Arabistan'a göndereceğini de belirtti.

Dolarda düşüş sürüyor

Casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın tahliye edilmesiyle önce düşüşe sonra da yeniden yükselişe geçerek geçtiğimiz haftayı 5,93 civarında kapatan dolar yeni haftaya düşüşle başladı. Öğle saatlerinde yüzde 1,5'e yaklaşan değer kaybı sonrası dolar 5,80'in altına kadar indi.

Kral Selman'dan 'Kaşıkçı' talimatı

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na 2 Ekim’de gelen ve o günden beri kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında gelişmeler yaşanıyor. Amerikan medyasında, Suudi Kralı Selman'ın Kaşıkçı’nın akıbetinin araştırılması için talimat verdiği duyuruldu.

Kaşıkçı'nın telefon şifresi kırılamıyor

Suudi Arabistan'un İstanbul'daki başkonsoluk binasına girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın her iki telefonunun da İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından incelemeye alındığı öğrenildi. Şuana kadar telefonların şifreleri kırılamadığı için herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Rus Büyükelçi Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın iPhone marka telefonundaki şifre de kırılamamıştı.

Meyve sebze fiyatlarını düşürecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak meyve ve sebzedeki aşırı yüksek fiyatlara son verecek Yeni Hal Yasası'nın yakında Meclis'e geleceğini açıkladı. Yeni düzenleme ile meyve sebzede komisyonculuk ve stokçuluk tarihe karışacak, ürünler tarladan tüketiciye daha uygun fiyatlar ile gelecek.



3. Havalimanı üç uçakla denenecek

29 Ekim’de açılışı gerçekleştirilecek İstanbul Yeni Havalimanı’nda çalışmalar son sürat devam ederken, bir yandan da denemeler gerçekleştiriliyor.

Yapılan denemeler kapsamında Türk Hava Yolları’na ait üç yolcu uçağı İstanbul Yeni Havalimanı’na iniş yapacak.

İniş yapan uçaklar daha sonra köprülere yanaştırılacak. Park yerine gelen uçaklar için bagaj yükleme araçları da apronda hazır bekletilecek. Geçtiğimiz ay havalimanında iki bin bagajla yaklaşık 800 personelin katıldığı bir deneme yapılmış, başarılı olunmuştu.

EURO 2020'de iddiamızı sürdürüyoruz

Rusya'ya 2-0 yenilerek grup liderliği şansını yitiren Türkiye, UEFA Uluslar Ligi vasıtasıyla EURO 2020'ye gitme iddiasını sürdürüyor.



#Yeni Şafak
#Gün Sonu
#Haber
6 yıl önce