|

'15 Temmuz sonrası Türkiye kendini yeniden keşfetti'

TVNET'teki "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni Karagül "Biz NATO ile hareket ederek, coğrafyamızın tarihine ve kendine dönüşüne karşı hareket ettik. Bu ayağımıza kurşun sıkmaktı. Bundan vazgeçtiğimiz anda ise, bize karşı başka bir devlet ile işbirliği yapmadılar. Onlar gittiler terör örgütleri ile işbirliği yaptılar. ABD açıklamalarıyla bütün dünyayı aptal yerine koyuyor. ABD aslında bu açıklamalarla 'Erdoğan varken Türkiye'yi rehin alamıyoruz. NATO eksenine bağımlı hale getiremiyoruz' diyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
21:01 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 21:33 - 6/03/2018 Salı
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.

Karagül'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

"Türkiye 15 Temmuz sonrası bütün saldırıların müttefiklerinden geldiğini gördü. Türkiye bu tarihten sonra kendini ve coğrafyasını keşfetti. Bu durumda bir devlet ne yapabilir?

Pentagon Sözcüsü'nün 'Amerikan anayasasına göre terör örgütü olan PKK ile işbirliği yaptık, kime karşı? NATO müttefikimize karşı' diye düşünmesi lazım.

Türkiye'nin güney sınırları, NATO'nun güney sınırlarıdır. Türkiye'ye karşı yapılan saldırıya karşı NATO'nun harekete geçmesi gerekiyordu. Bugün NATO kuruluş yasasına göre, NATO ülkelerinin PKK'ya karşı savaşma zorunluluğu vardır. Türkiye gibi savaşmak zorundalar. Bunu yapmıyorlar çünkü ABD istemiyor. NATO bir Amerikan gücüdür. NATO tamamen ABD'nin kollektif gücüdür. Bu güç ABD ekonomisini ve gücünü korur.

Biz NATO ile hareket ederek, coğrafyamızın tarihine ve kendine dönüşüne karşı hareket ettik. Bu ayağımıza kurşun sıkmaktı. Bundan vazgeçtiğimiz anda ise, bize karşı başka bir devlet ile işbirliği yapmadılar. Onlar gittiler terör örgütleri ile işbirliği yaptılar. Biz ne demeliydik? Alın bu devlet sizin isterseniz küçültün, bölün mü demeliydik?

ABD açıklamalarıyla bütün dünyayı aptal yerine koyuyor. ABD aslında bu açıklamalarla "Erdoğan varken Türkiye'yi rehin alamıyoruz. NATO eksenine bağımlı hale getiremiyoruz" diyor."

#İbrahim Karagül
#TVNET
6 yıl önce