|

15 Temmuz’da sevinenleri biliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi sevinçten çığlık çığlığa biribirini arayanları gayet iyi bildiklerini söyledi. Erdoğan, “Biz bunları şimdilik televizyonlarda, şurada burada paylaşmıyoruz. Ama Türkiye’de de çeşitli ülkelerin bazı insanlarının burada rahatlıkla cirit atmalarına fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 01:30 - 10/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör örgütlerinin, kendilerini kullananlar tarafından raf ömürlerini tamamlayınca çöpe atıldığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör örgütlerinin, kendilerini kullananlar tarafından raf ömürlerini tamamlayınca çöpe atıldığını belirtti.

Beştepe’de düzenlenen 41. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör örgütlerinin, kendilerini kullananlar tarafından raf ömürlerini tamamlayınca çöpe atıldığını belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Yeri geldi darbeci, cuntacı kılığında karşımıza çıktılar. Yeri geldi vesayet, uluslararası kuruluş kisvesine büründüler. Yeri geldi silahlı terörist, ekonomik tetikçi olarak göründüler. Amaç bu ülkeye ve millete diz çöktürtmekti. 15 Temmuz ihaneti. Bu sinsi ihanetin artık gizlenemez hali olarak karşımıza çıktı.

PENSİLVANYA'DA KÖLELERİYLE YAŞIYOR

Ertesi gün akşam olmadan bu ihanet girişimi bastırıldı. Türkiye geleceğine çok daha güvenle bakan, eskisinden çok daha güçlü, çok daha azimli bir ülke olarak yoluna devam ediyor. Peki o ‘Feto’ denilen alçağın arkasından giden kulları neredeler? Bir kısmı cezaevinde, bir kısmı yurt dışına kaçtı. Ama Pensilvanya’daki oradan ayrılamıyor. 1999 yılından beri 400 dönümlük arazide, adeta köleleriyle beraber yaşıyor. Nereye kadar yaşayacaksın? Er veya geç hak yerini bulacaktır. Seninle beraber bu zulme ortak olanlar da bunun hesabını verecekler.

ELBETTE HESABINI VERECEKLER

Terör örgütleri, kendilerini kullanan güçler için birer sarf malzemesidir. Raf ömürlerini tamamlayınca hemen çöpe atılırlar. FETÖ’nün durumu da aynıdır. İkazımıza ve yaşanan onca hadiseye rağmen FETÖ ihanet çetesi ile hareket edenler, elbette bunun hesabını vermek durumundadır. Şayet 15 Temmuz başarılı olsaydı Çanakkale’de, Sevr’de, Kurtuluş Savaşı’nda başaramadıklarını 15 Temmuz’da başarmış olmayacaklar mıydı?

CİRİT ATMALARINA FIRSAT VERMEYİZ

O gece sevincinden çığlık çığlığa birbirlerini arayanları biz biliyoruz. Ama biz bunları şimdilik televizyonlarda, şurada burada paylaşmıyoruz. Ama uluslararası toplantılarda biz bunları birileriyle özel paylaşıyoruz. Kimse kimseyi aldatmasın. Biz, kimin ne olduğunu gayet iyi biliriz. Bundan dolayıdır ki Türkiye’de de bundan sonra çeşitli ülkelerin bazı insanlarının burada rahatlıkla cirit atmalarına biz de fırsat vermeyeceğiz. Ne gerekiyorsa onu da yapacağız.

BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ

Gerçekler bu kadar açıkça ortadayken biz nasıl ülkemizin ve milletimizin bekasını tehdit eden böyle bir saldırı karşısında sessiz kalabilirdik, tepkisiz durabilirdik. Kimse kusura bakmasın. Tüm ikazlara rağmen ısrarla bir örgütün yanında yer alan, ona destek veren bunun bedelini ödemeye göze alıyor demektir. Biz bu ülkeyi, bu milleti 1 dolara satan, çukur eylemleriyle bölmeye çalışan şerefsizlerin emir aldıkları yerlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. FETÖ’süyle PKK’sıyla diğer terör örgütleriyle bu ülkenin, bu milletin geleceğine göz diken hiç kimseye acıyamayız.

  • 10 Kasım mesajı
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün vefatının 79. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Gazi Mustafa Kemal, önderlik ettiği istiklal mücadelemiz, elde ettiği eşsiz zaferler ve milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir liderdir” değerlendirmesinde bulundu.
  • Gazi Mustafa Kemal’i tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliğinin, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancı olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:
  • “Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 1919’da başlayıp 1923’te Cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede, bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla, yüreğiyle durdurmuştur. İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir.
  • Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu ve gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi tam bağımsız olarak ilelebet muhafaza etmek, sürekli daha ileriye taşımak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak için, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında birleşiyoruz.”
MHP’ye teşekkür

Erdoğan, “Türkiye, böylesine büyük badirelerle boğuşurken yanımızda yer alan, desteğini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle MHP’nin ülkemiz ve milletimiz için hayati önem taşıyan konularda yanımızda yer almasını takdirle ve memnuniyetle karşılıyorum. Buna karşılık anamuhalefet partisinin tutarsız, temelsiz, fırsatçı, her türlü kavramı ve değeri istismar eden, bunlarla kalmayıp FETÖ’den PKK’ya tüm terör örgütlerinin borazanlığını yapan tavrı karşısında üzüntümü de ifade etmek isterim” dedi.

  • Bu teröristler gerekli cezayı alacak
  • Erdoğan, Ankara’da iki gazinin trafikte yol verme tartışması sonucu darp edilmelerine de çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, 80 milyon vatandaşımızın tamamının namusuna emanettir. Gazisine saldıran, şehit yakınına terbiyesizlik eden bu şehir magandaları, bu teröristler, bu zihniyetin bu ülkede nasıl barınabildiğini, ellerimizi başımızın arasına alıp düşünmemiz, sorgulamamız lazım” dedi. Bir yerlerde yanlışlığın olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Gaziliğin, şehitliğin ne demek olduğunu, ezanın, bayrağın, vatanın, milletin, devletin ne anlama geldiğini tüm çocuklarımıza en güzel şekilde öğretmeliyiz. Aksi takdirde bu tür vandallıkların, ayıpların önüne geçemeyiz. Bu, hukuk meselesinden ziyade bir kültür meselesidir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Ankara’daki olayın failleri hakkında gereken işlemlerin yapıldığını, yapılacağını, bu kişilerin hak ettikleri cezayı da en ideal şekilde alacaklarını dile getirdi.
Allah kimseyi şaşırtmasın

Erdoğan, anamuhalefet sıfatını taşıyan partinin içine düştüğü durumun bununla kalmadığını belirterek, “Milletimizin değerleriyle bağları öylesine kopmuş durumda ki şu anda aramızdaki temsilcilerinin de bulunduğu bir büyükşehirimizde CHP’li ilçe belediyesi, mahalle komiteleri için yapılacak seçimde beşte bir oranında eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın” dedi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#politika
#FETÖ
#ABD
6 yıl önce