|

16 Temmuz'da durdurulan tren yola çıktı

16 Temmuz akşamı alınan ihbar üzerine, Ankara'dan İstanbul'a gittiği öğrenilen silah ve mühimmat bulunduğu belirtilen iki tren Bilecik Valisi Süleyman Elban'ın talimatıyla ray değişimi sırasında durdurulmuştu. Bilecik Garı'nda durdurulan askeri araçların bulunduğu yük treni Tekirdağ Çerkezköy'deki 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı yetkililerine teslim edililmek üzere yeniden yola çıktı.

Yeni Şafak
10:38 - 14/08/2016 Pazar
Güncelleme: 10:58 - 14/08/2016 Pazar
Diğer

Ankara'dan İstanbul'a gönderildiği öne sürülen ve 16 Temmuz akşamında Bilecik Garı'nda durdurulan askeri araçların bulunduğu yük treni, Tekirdağ Çerkezköy 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığına teslim edilecek.



Alınan bilgiye göre, 16 Temmuz akşamı alınan ihbar üzerine, Ankara'dan İstanbul'a gittiği öğrenilen silah ve mühimmat bulunduğu belirtilen iki katar, Bilecik Valisi Süleyman Elban'ın talimatıyla ray değişimi sırasında durdurulmuştu.



İstasyon Mahallesi'ndeki garda yapılan aramalarda, birinci katarda silah ve mühimmat bulunduğu belirtilen 30'un üzerinde vagon ve konteyner, ikinci katarda ise 16 zırhlı araç, 20 kamyon ve çeşitli miktarda römork ve paletli araç olduğu tespit edilmişti.



FETÖ'nün darbe girişiminde kullanılacağı şüphesiyle araç ve mühimmatlara el konularak, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. 28 gündür Bilecik Garı'nda bekletilen malzeme ve araçlar, soruşturmanın tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Tekirdağ Çerkezköy'deki 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığına teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.



Askeri malzeme ve araçların Tekirdağ Çerkezköy'deki 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı yetkililerine teslim edileceği öğrenildi.



#Bilecik
#3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı
#Süleyman Elban
8 yıl önce