|

18 bin taksiye panik butonu

Dünyada 92 şehirde kullanılan ve İstanbul'da şubatta devreye girecek Taksi Sistemi Projesi tanıtıldı. 2 yıl içinde 18 bin taksiyi kapsayacak donanımlı taksi uygulamasıyla güvenlik ön plana çıkarıldı. Takside sürücü ve yolcu güvenliğini sağlayacak panik butonu yer alıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 23:20 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPARK ve Verifon işbirliğiyle 2 yıl içinde 18 bin taksiyi kapsayacak donanımlı taksi projesi Şubat ayında pilot uygulama ile hayata geçiriyor. Proje İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik tarafından tanıtıldı. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur’un da hazır bulunduğu tanıtım töreninde konuşan Çevik, “Bu sistemle hem taksici esnafımız hem de İstanbul halkı kazanacak” dedi.


ÖNCE GÜVENLİK

Şoförün ve vatandaşın güvenliği noktasını ön planda tuttuklarını belirten  Çevik, yeni taksilerde “Panik Butonu” olacağını söyledi. İlk etapta Şubat 2015'te 100 taksi, 2 yıl içinde ise 18 bin taksiyi bu sisteme dahil edeceklerini anlatan Çevik, şunları söyledi: “Takside güvenlik sistemi sayesinde şoför ve müşteri tarafında panik butonu var. Bu butona basıldığında uyarı direkt olarak merkezimize iletiliyor ve emniyetle bağlantı kurma noktasına getiriliyor. Vatandaş gittiği yeri navigasyondan da takip ederek aldatılmadığını görecek.” 


TAKSİ TEK ÇATI ALTINDA

Dünyada 92 şehirde kullananılan sistemli kentte hizmet veren 18 bin taksi tek çatı altında toplanacak. Projeyle trafik gürültü kirliliğini azalması ve yakıt maliyetlerinin düşmesi hedefleniyor. 


- Proje ile taksiciler reklam geliriyle ek kazanç elde edecek.


- Parmak izi uygulamasıyla şoförler taksileri kullanabilecek.


- İsteyen sürücüler kredi kartı ile ödeme alabilecek. 

#taksi
#park
#ispark
9 yıl önce