|

22 hedef yerlebir

F-16'lar PKK'nın yurt içi ve yurt dışı kamplarını bombalarla dövdü. Tunceli'de PKK'nın bulunduğu 22 nokta havadan vuruldu. Örgütün aldığı büyük darbe kendi aralarındaki telsiz konuşmalarına da yansıdı: “Gök yarıldı, gök üstümüze çöktü sanki..”

Yeni Şafak
04:00 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:34 - 27/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 22 Ağustos'ta Tunceli'deki bölücü terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu 22 noktaya hava harekatı gerçekleştirdi. Kandil ve civarındaki kamplara 22 Temmuz'da düzenlenen hava operasyonları sonrasında İran'a kaçan PKK terör örgütü yöneticilerinden Murat Karayılan'ın ardından Cemil Bayık'ın da son operasyonların ardından İran'a kaçtığı öğrenildi. Terör örgütü PKK'nın yaz mevsiminde kullandığı değerlendirilen 14 değişik yerdeki barınma noktası tamamen imha edildi. PKK tarafından hava hedeflerine karşı kullanılmak maksadıyla hazırlanan 4 ağır makineli tüfek (doçka) ve 2 makineli tüfek mevzisi ile 2 Zağros keskin nişancı mevzisi de kullanılamaz hale getirildi.





GÖK ÜSTÜMÜZE ÇÖKTÜ SANKİ


Son operasyonla ağır darbe yiyen örgütten kaçan 5 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olurken, alınan ifadelerinde bunlardan 2'sinin de Kandil ve çevresine yapılan hava operasyonlarından kaçanlar olduğu ortaya çıktı. Geçen temmuz ayından itibaren gerçekleştirilen ve çok sayıda teröristin öldüğü sınır ötesi hava operasyonları, PKK'lılar üzerinde moral bozukluğu yarattı ve teslim olan terörist sayısında da önemli artış oldu. İstihbarat birimlerince saptanan telsiz konuşmalarında PKK'nın grup sorumluları hava operasyonlarıyla ilgili 'Gök yarıldı, gök üstümüze çöktü sanki' diye rapor verdiği belirtildi. Yeni telsiz konuşmalarına göre PKK'nın üst düzey yöneticileri, grup sorumlularına 'deşifre olan yerlerin kullanılmaması' ve 'grupların ikiye ve üçe bölünerek hareket etmeleri' talimatı verdi.


#terör operasyonları
#Hava Kuvvetleri Komutanlığı
#sınır ötesi hava operasyonları
9 yıl önce