|

23 Nisan törenleri için devlet erkanı Anıtkabir'de

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Anıtkabir'de düzenlenen törenle başladı. İlk olarak Milli Eğitim Bakanı Selçuk ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Daha sonra TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve devlet erkanı Anıtkabir’e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 23 Nisan münasebetiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 99. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum" ifadesini kullandı.

10:00 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 10:31 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
TBMM Başkanı Şentop ve devlet erkanı Anıtkabir'de.
TBMM Başkanı Şentop ve devlet erkanı Anıtkabir'de.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk tören Anıtkabir'de gerçekleşti.

İlk olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Selçuk, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.




Devlet erkanı Anıtkabir'de

Daha sonra TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet 23 Nisan töreni için Anıtkabir’e geldi.


Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı.

Şentop ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yoldan geçerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Kılıçdaroğlu ve Akşener Aslanlı Yol’da ilerlerken uzun sohbet etti. Şentop’un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tören sonrası çekilen fotoğrafta yer almayarak daha sonra Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çekindi.


İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi.

Şentop, imzaladığı Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Asil milletimizin kararlı ve azimli iradesiyle bir araya gelerek teşekkül ettirdiği TBMM'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümünde milli mücadelemizin büyük komutanı, ilk cumhurbaşkanımız olan zatıalinizin huzurundayız. İlk Başkanlığını yaptığınız ve milli mücadelenin kazanılmasına önderlik eden TBMM’nin taşıdığı büyük sorumluluğun bilincindeyiz.

  • Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun hakiki sahibi olan asil milletimizin büyük hedeflere yürümesi konusunda iradesi katidir. Milletimizin huzur ve refahı için var gücümüzle çalışma kararlılığımız tamdır, süreklidir ve neticeye varması mukadderdir. Milli mücadelemizi yürüten Cumhuriyetimizi kuran Gazi Meclis’imizin tarihi manasına vakıfız. Ve bunun onurunu yaşamaktayız.

TBMM olarak 99 yıllık tarihinde olduğu gibi bugün de ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu vesileyle zatıalinizi ve milli mücadeleyi birlikte yürüttüğünüz bütün milletvekillerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.


Erdoğan'dan tebrik paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 23 Nisan münasebetiyle, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Erdoğan mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 99. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum" ifadesini kullandı.



#MEB
#Ziya Selçuk
5 yıl önce