|

23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95. yılı tüm yurtta ve yurt dışında coşkuyla kutlanıyor.

Yeni Şafak
11:33 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:15 - 23/04/2015 Perşembe
AA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, başta Ankara olmak üzere tüm yurtta törenler düzenleniyor. Çok sayıda vatandaş da çocuklarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret ediyor.



İstanbul'daki kutlamalar


İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu.



Yağmur altından gerçekleşen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.



Daha sonra törene katılan öğrencilerin yanına giden Yıldız, çocukların üşümemesi için programı çok kısa tuttuklarını söyledi.



Atatürk Havalimanı'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çocuklara, çeşitli hediyeler dağıtıldı.



TAV Havalimanları çalışanları, Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlar terminaline gelen çocuk yolcuları, hediyelerle karşıladı.



İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu öğrencilerini kabul etti.



Bu arada, Vali Vasip Şahin'in koltuğuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğrenci oturtulmadı.



Yetkililer, koltuğa sadece bir öğrencinin oturmasının diğer öğrencileri rencide edebileceğini, bu nedenle böyle bir karar alındığını ifade etti.



Minik Mehteranlar Büyüledi


Bursa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında gösteri sunan minik mehteranlar büyük alkış aldı. Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Konuşmanın ardından sahne alan Tophane İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.



Mersin


Mersin'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. 23 Nisan kutlamalarında ilk tören sabah saat 08.30'da Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. Törene katılanların saygı duruşu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nı okumalarının ardından buradaki tören sona erdi.



23 Nisan dolu dolu yaşandı


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 95. kuruluş yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Pazarlar İlkokulu ve Yakuplar İlkokul öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu çeşitli gösteriler ve şiirlerin okunması ile devam edildi



Diyarbakır


Diyarbakır'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Program, Anıt Park'ta Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata'nın Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Etkinlikte, 5 Nisan İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Huylar'ın 23 Nisan adlı şiiri büyük beğeni topladı. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerin yaptığı gösteri, veli ve protokol tarafından alkışlarla karşılandı.



Kar yağışı altında 23 Nisan korteji


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar'daki kutlamalar kapsamında Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Sonrasında Anıt Park'tan kortej yürüyüşü başladı. Kadın Ana İmam Hatip Ortaokulu tarafından oluşturulan mehter takımı öncülüğünde ilk ve ortaokul öğrencilerinin bulunduğu kortej yürüyüşe geçtikten 10 dakika sonra kar yağışı etkisini gösterdi. Aniden bastıran kar yağışı altında yaklaşık yarım saat süren yürüyüş, Atatürk Spor Salonu'nda sona erdi. Öğrencilerin salona girmesinin ardından kar yağışı da etkisini yitirdi.


















#Anıtkabir
#23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
#23 nisan
#meclis 95 yaşında
#tbmm
9 yıl önce