|

24 Ağustos’ta Türkiye’de

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin 24 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini söyledi. Kerry'nin ziyaretinde FETÖ elebaşı Gülen'in 'iadesinin' ana konu olması bekleniyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:50 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in 24 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini söyledi.


Çavuşoğlu, TGRT Haber televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından Avrupa Birliği'nin (AB) yaklaşımı ve AB Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker'in açıklamaları hakkında Çavuşoğlu, maalesef AB'nin son 10 yılda Avrupa halklarının ve çevresinin sorunlarına karşı yetersiz kaldığını belirtti.



IRKÇILIĞIN BAŞKENTİ


Çavuşoğlu, Avusturya Başbakanı Christian Kern'in Türkiye açıklamaları hakkında ise Kern'in açıklamasında birbirinden çirkin cümleler kullandığını söyledi. Burada daha çirkin olan noktanın ise bu ülkede yaşayan Türkleri “radikal” olarak tanımlanması olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Avusturya radikal ırkçılığın başkentidir” değerlendirmesinde bulundu.



İKİ GÜNLÜK ZİYARET


İlerleyen dönemde gerçekleşmesi beklenen resmi ziyaretlerle ilgili soru üzerine Çavuşoğlu, İngiltere, Hollanda'nın yanı sıra bazı Orta Avrupa ülkeleri ve AB Dönem Başkanı Slovakya gibi ülkelerden Türkiye ile yakın işbirliği arzusunun bulunduğunu anlattı. Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in 24 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini belirterek, Kerry'nin 24-25 Ağustos'ta Türkiye'ye resmi ziyarette bulunmak istediğini, bunun da olumlu karşılandığını dile getirdi.



#Mevlüt Çavuşoğlu
#John Kerry
8 yıl önce