|

3 yıl önce kaçırılan rehinelerden ilk görüntü

El Kaide'nin Kuzey Afrika'daki kolu, üç yıl önce Mali'de kaçırılan Fransız ve Hollandalı rehinelerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, Fransız rehine Lazarevic Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a seslenerek "Başıma birşey gelirse sorumlusu sizsiniz sayın Cumhurbaşkanı. Ben Sahel bölgesinde El Kaide tarafından öldürülen sekizinci Fransız vatandaşı olmak istemiyorum" dedi.

Yeni Şafak
10:51 - 18/11/2014 Salı
Güncelleme: 08:57 - 18/11/2014 Salı
AA
.
.

Terör örgütünün internete koyduğu bir videoda, Kasım 2011'de kaçırılan Fransız vatandaşı Serge Lazarevic'in görüntüleri yer alıyor. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, görüntülerin Lazarevic'e ait olduğu doğrulandı.



Videoda hipertansiyon, astım ve böbrek yetmezliği gibi ciddi hastalıklarla mücadele ettiğini söyleyen Lazarevic, kurtarılması için Fransız hükümetinden yardım istedi.

'Başıma birşey gelirse sorumlusu sizsiniz sayın Cumhurbaşkanı'


"Başıma bir şey gelirse sorumlusu sizsiniz sayın Cumhurbaşkanı. Ben (Mali'deki) Sahel bölgesinde El Kaide tarafından öldürülen sekizinci Fransız vatandaşı olmak istemiyorum" şeklinde konuşan rehinenin Fransa'nın Irak'ta IŞİD'e yönelik başlattığı operasyon nedeniyle hayatının tehlike olduğunu söyledi.


Lazarevic ile kaçırılan diğer Fransız vatandaşı Phillippe Verdon bir yıl önce öldürülmüştü.


El Kaide tarafından aynı saatlerde internette paylaşılan bir başka videoda ise Mali'nin Timbuktu şehrinde 2011'de kaçırılan Hollanda vatandaşı Sjaak Rijke görülüyor.


Hollandalı Rijke de Fransız rehineyle aynı ifadeleri kullanarak kendi hükümetinden yardım istiyor.
#Fransız rehine
#Serge Lazarevic
#Hollandalı rehine
#El Kaide
#Mali
9 yıl önce