|

3 FETÖ'cü daha Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi 3 kişi yakalandı.

Yeni Şafak
15:53 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:17 - 6/02/2017 Pazartesi
AA
Yunanistan'a kaçmaya çalışan 3 FETÖ şüphelisi yakalandı.
Yunanistan'a kaçmaya çalışan 3 FETÖ şüphelisi yakalandı.

Yunanistan'a kaçmaya çalışan 3 FETÖ şüphelisi yakalandı



54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı hudut birlikleri Elçili köyünde, Yunanistan sınırında yaptıkları kontrollerde yasa dışı yollardan sınırı geçmeye hazırlanan 3 kişiyi yakaladı.



Daha önce FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de olduğu şüpheliler, gözaltına alındı.



Olayla ilgili soruşturma sürüyor.





Ailesiyle kaçmaya çalışan eski öğretim üyesi tutuklandı


Edirne'nin Meriç ilçesinde ailesiyle Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan eski öğretim üyesi ile onları sınıra getiren sürücü tutuklandı.



FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddiasıyla görevinden ihraç edilen İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. E.Ö, eşi T.Ö. ve sürücü G.A'nın emniyetteki sorguları tamamlandı.



Uzunköprü Adliyesine getirilen zanlılardan E.Ö. ile G.A, çıkarıldıkları mahkemece örgütle bağlantılı oldukları suçlamasıyla tutuklandı. T.Ö. ise adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.



Meriç ilçesinde jandarma ekipleri, durdurdukları otomobilde, görevinden ihraç edilen öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. E.Ö. ve eşi T.Ö. ile sürücü G.A'yı gözaltına almıştı. Ailesiyle Yunanistan'a kaçarken yakalanan E.Ö'nün iki oğlu, yakınlarına teslim edilmek üzere Meriç İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.


#Edirne
#Elçili köyü
#FETÖ
7 yıl önce