|

3. Özel Çocuklar Bilim, Sanat ve Spor Festivali

3. Özel Çocuklar Bilim, Sanat ve Spor Festivali (ENFEST) Antalya'da başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) işbirliğinde gerçekleştirilen festival, kortejle başladı.

Yeni Şafak
10:54 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 07:56 - 8/05/2015 Cuma
AA

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen yürüyüşün ardından konuşma yapan Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, sivil toplum örgütleriyle, engellilerin daha "görünür" olması ve ihtiyaçlarının daha hızlı giderilmesi için çalıştıklarını kaydetti.



Her bireyin engelli adayı olduğunu hatırlatan Yüksel, "Sizler bizim önümüzde olduğunuz sürece hukuk, kurallar ne derse desin, işimizi daha hızlı yapıyoruz. Sizler bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Sizlerin bilimde, sanatta, sporda, öğretmenlerinizle size destek verenlerle yaptıklarınızı bir kere daha keyifle, imrenerek bazen de ibretle izleyeceğiz" dedi.



"Antalya melekler şehrine döndü"


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de özel çocukları "Allah'ın melekleri" diye tanımladı. Festivalle Antalya'nın adeta "melekler şehrine" döndüğünü ifade eden Türel, şöyle konuştu:



"Bu festivalimiz adeta bir melekler bayramı oldu. Etkinliğimiz güzel, hayırlı ve örnek bin festivaldir. Çocuklarımızın eğlenmesi bizim için en büyük mutluluktur, bahtiyarlıktır. Engelli çocuklarımıza, kardeşlerimize sadece festival yapmıyoruz. Bunun yanı sıra yılda birkaç kez şenlik yapıyor ve kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmuyoruz. Bütün bunları yaparken Antalyamızı engelsiz bir şehre dönüştürmek için gece, gündüz çalışıyoruz."



Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör de engelli öğrencilerin kurumlarında öğrendikleri bilgi ve becerilerin küçük bir kısmını festivalde sergileme imkanı bulacağını belirtti.



Konuşmaların ardından engelli öğrenciler, halk oyunları ve semazen gösterisi sundu. KKTC, Denizli, Burdur, Konya, Isparta'dan bin 700'e yakın öğrenci ve velinin katıldığı festival, yarın BESYO tesislerinde yapılacak spor gösterileriyle sona erecek.

#ENFEST
#Recep Yüksel
#Menderes Türel
#Celil Güngör
#engelli
#festival
9 yıl önce