|

30 bin DEAŞ’lıyı yönetiyordu

Kayseri’de yakalanan DEAŞ emiri Suphi Huveytli’nin terör örgütünün üst düzey emirlerinden olduğu ortaya çıktı. Bin 500 araç ile 30 bin DEAŞ’lı teröristin bağlı olduğu Huveytli’nin Irak’ta 2013’teki cezaevi baskınından yaralı kurtulduğu öğrenildi.

Şahin Şen
04:00 - 22/09/2019 Pazar
Güncelleme: 05:24 - 22/09/2019 Pazar
Yeni Şafak
Ebu Muhammed kod adlı sözde emir Suphi Huveytli çıkartıldığı mahkemede tutuklandı, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ebu Muhammed kod adlı sözde emir Suphi Huveytli çıkartıldığı mahkemede tutuklandı, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kayseri’de yakalanan DEAŞ emiri Suphi Huveytli’nin (48) örgütün üst düzey emirlerinden olduğu ortaya çıktı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat şubelerinin ortak operasyonu ile gözaltına alınan 4 DEAŞ’lıdan Suphi Huveytli’nin örgütün Musul, Telafer, Beac ve Sincar’ı kapsayan bölgelerinden sorumlu emiri olduğu tespit edildi. 4 ay önce Kayseri’de yaşayan oğlunun yanına gelen Kuzey Iraklı emirin, 2007 yılında Irak El-Kaide’sine katılarak örgütün Cezira Mektebi isimli askeri kampında eğitim aldığı öğrenildi. 2013’te Irak polisi tarafından yakalanan Suphi Huveyt’linin kaldığı Mükafahat İrhab cezaevi DEAŞ’lı teröristler tarafından basıldı.

DEAŞ KURTARIP EMİR YAPTI

DEAŞ’lı teröristlerin cezaevini basması sırasında görevli olan gardiyanlar, cezaevindeki mahkumları öldürüp kaçtı. Açılan ateşte yaralanan ve cesetlerin altında kalarak kurtulan Suphi Huveytli, DEAŞ’lı teröristler tarafından kurtarılarak tedavi ettirildi. Suphi Huveytli DEAŞ lideri Bağdadi tarafından emir ilan edilerek, örgütün silah ve mühimmat ve sorumlusu yapıldı. Suphi Huveytli ile birlikte yakalanan DEAŞ’lı terörist Refik E. ifadesinde “Suphi büyük bir emirdir, Ebu Muhammed kod adını kullanır. Musul, Tefafer, Beac ve Sincar bölgelerinden sorumluydu” dedi.

30 BİN TERÖRİST EMRİNDE

Refik E., bin 500 araç ve 30 bin DEAŞ’lı teröristin Ebu Muhammed kod adlı Suphi Huveytli’nin emri altında olduğunu ve ondan izinsiz hiç bir işin yapılmadığını söyledi. DEAŞ’lı emirin bölgede yaşayan halka zulüm ettiğini söyleyen Refik E., “DEAŞ’a biat etmeyenlerin evlerine baskın düzenleyip, kadın ve çocukları kaçırıp meydana dizerdi. Güzel kadın ve çocukları seçip, geri kalanları da emir verip öldürtüyordu” dedi. DEAŞ’lı emirin Ali isimli kardeşini zorla örgüte kattığını söyleyen Refik E. bombardıman sırasında Ali’nin öldüğünü ve bu yüzden diğer iki kardeşini örgüte katılmaları konusunda zorlamadığını da söyledi.

Ölü taklidiyle kurtuldu

  • Kayseri’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda yakalanan örgütün sözde Telafer emiri ile 3 zanlı, adliyeye çıkarıldı. Terör örgütü DEAŞ’ın, üyelerini kurtarmak için cezaevine yaptığı baskında, Irak polisi tarafından öldürülmek istenen Huveytli’nin, baskında ölen kişilerin arasında ölü taklidi yapıp yaralı kurtulduğu, eşiyle birlikte yaklaşık 4 ay önce yasa dışı yollardan Türkiye’ye geldiği, örgüte kadın üye kazandırılmasından da sorumlu olduğu bilgisine ulaşıldı.
#DEAŞ
#Suphi Huveytli
#Terörist
#Kayseri
#Operasyon
5 yıl önce