|

4 ilde eğitime kar engeli

Karabük'ün Eflani, Kastamonu'nun Azdavay, Ordu'nun Gürgentepe, Ulubey, Korgan, Mesudiye, Perşembe, Kabadüz, Çaybaşı, Kumru ve Gölköy, Giresun'un Doğankent ile Güce ilçesindeki okulların tamamı ve Dereli ilçesinde de ilkokul ve ortaokullar tatil edildi.

Yeni Şafak
23:29 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:15 - 16/02/2017 Perşembe
AA
Kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi.
Kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi.

Karabük'ün Eflani ilçesinde kar yağışı dolayısıyla bugün ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.



Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve bağlı köylerde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yarattığı olumuz koşullar nedeniyle bütün okulların 16 Şubat Perşembe tatil edildiği belirtildi.



Açıklamada, ilçede görev yapan hamile ya da engelli kamu personelinin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.



Ordu


Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.



Gürgentepe, Ulubey, Korgan, Mesudiye, Perşembe, Kabadüz, Çaybaşı, Kumru ve Gölköy ilçelerinin tamamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği ifade edilen açıklamada, İkizce ile Altınordu ilçelerinde de taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği kaydedildi.



Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise İMKB YBO, Fatih Ortaokulu, Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu ve Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi hariç tüm okullarda eğitime ara verildiği aktarıldı.



Giresun


Giresun'da ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Doğankent ile Güce ilçesindeki okulların tamamı, Dereli ilçesinde de ilkokul ve ortaokullar tatil edildi.



Kastamonu


Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde etkili kar yağışı dolayısıyla yarın ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.



İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılam açıklamada, kar yağışı nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için ilçe genelindeki tüm okulların 16 Şubat Perşembe tatil edildiği belirtildi.



Azdavay'da daha önce, sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği duyurulmuştu.



190 köy yolu ulaşıma kapalı


Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 190 köy yolu ulaşıma kapandı.



Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, özellikle şehrin yüksek rakımlı ilçelerindeki köylere ulaşımda aksamalara yol açıyor.



Kar nedeniyle Abana'da 3, Ağlı'da 13, Araç'ta 15, Azdavay'da 21, Bozkurt'ta 21, Cide'de 52, Daday'da 10, Devrekani'de 15, Doğanyurt'ta 7, İhsangazi'de 5, İnebolu'da 13, Seydiler'de 7 ve Şenpazar'da 8 köye ulaşım sağlanamıyor.



Ekiplerin kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürdüğü, hasta ve cenaze bulunan köylere öncelik verdiği öğrenildi.


#Kastamonu
#Kar Yağışı
#Okul
#Tatil
#Ordu
#Giresun
7 yıl önce