|

49 terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığı, 25 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde yürütülen operasyonlarda, 49’u ölü, 4’ü sağ, 15’i teslim olmak üzere 68 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 02:48 - 3/10/2017 Salı
Yeni Şafak
İçişleri Bakanlığı, son bir haftada ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 49 teröristin daha öldürüldüğünü bildirdi.
İçişleri Bakanlığı, son bir haftada ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 49 teröristin daha öldürüldüğünü bildirdi.

Güvenlik güçleri, terör örgütlerine nefes aldırmıyor. İçişleri Bakanlığı, son bir haftada ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 49 teröristin daha öldürüldüğünü bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 25 Eylül-2 Ekim tarihlerinde bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda 133’ü PKK/KCK, 26’sı aşırı sol ve 45’i DEAŞ ile irtibatlı oldukları değerlendirilen toplam 204, uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından 3 bin 715 ve düzensiz göçle mücadele kapsamında ise 682 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda, 49’u ölü, 4’ü sağ, 15’i teslim olmak üzere 68 terörist etkisiz hale getirildi.

SIĞINAKLAR İMHA EDİLDİ

Şırnak, Diyarbakır, Hakkari ve Mardin’de yürütülen operasyonlarda teröristlerce kullanılan 47 sığınak, barınak ve mağara ile 23 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. Güvenlik güçlerince, teröristlerin kış hazırlığı olan yaklaşık 16 ton gıda maddesi, 46’sı ağır ve uzun namlulu 54 silah, 200 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 79 el bombası ve 18 bin 741 muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Öte yandan, PKK/TAK, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bunları öven, terör örgütleri ile irtibatlı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kasteden, nefret söylemleri içeren bin 193 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılarak, tespit edilen 440 kişi hakkında yasal işlem uygulandı.

78 KENTTE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Uyuşturucu satıcılarına yönelik 78 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 680 kilogram esrar, 28 kilogram eroin, 7 kilogram kokain, 2 kilogram sentetik kannabinoid (bonzai), 23 kilogram metamfetamin, 18 bin127 uyuşturucu hap ve 29 bin 832 kenevir bitkisi ele geçirildi.

  • Zap'a hava harekatı
  • Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesine dün düzenlenen hava harekatında, terör örgütünce kullanılan silah mevzisi, barınak ile silah ve mühimmat depoları imha edildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, TSK, Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan kampları hedef almaya devam ediyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı savaş uçakları, önceki gün Zap bölgesindeki PKK kamplarına hava harekatı düzenledi. Saldırı hazırlığında oldukları belirlenen teröristlerce kullanılan silah mevzisi, barınak, silah ve mühimmat depolarını imha eden uçaklar, emniyetle üslerine döndü.

#PKK
#Terör Örgütü
#Operasyon
7 yıl önce