|

5 Kasım 2018 Pazartesi gün sonu haberleri

AK Parti'de mevcut belediye başkanlar, yerel seçimlerde aday olmayacak. ABD, Suriye'de hem terörist PKK ile kol kola geziyor hem de Türk askerleriyle Münbiç'te ortak devriye atarak ikili oynuyor. Türkiye, ABD'nin İran'a yeniden başlattığı ambargolardan muaf tutulacak. Dolarda düşüşü devam ediyor. 5 Kasım 2018 gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:50 - 5/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:51 - 5/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
5 Kasım 2018 Pazartesi gün sonu haberleri
5 Kasım 2018 Pazartesi gün sonu haberleri




AK Parti: Mevcut belediye başkanları aday olmayacak

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "31 Mart 2019 tarihindeki Mahalli İdareler Seçimi için 5-12 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak olan aday adaylığı başvurularında AK Parti mensubu mevcut Belediye Başkanlarımız müracaatta bulunmayacaklardır" açıklamasını yaptı.

Türkiye'ye 2019'da 48 milyon turist bekleniyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019'da Türkiye'yi ziyaret edecek toplam turist sayısının 48 milyona ulaşmasını beklediğini söyledi.

Bakan Ersoy, İngiltere'nin başkenti Londra’da yapılan Dünya Seyahat Fuarı'nda (WTM) Türkiye'nin tanıtımın yapıldığı stantları ziyaret etti.

Ersoy, burada yaptığı konuşmada, Türkiye turizmi açısından 2018'in çıkışın yakalandığı bir dönem olduğunu belirterek, "Batılı ülkelerde sayının çok hızlı şekilde artmaya başladığı bir dönem. Özellikle İngiltere'den gelen sayısında çok ciddi artış var. Ben de gelmeden önce büyük tur operatörlerindeki arkadaşlarımı aradım. Çok ciddi erken rezervasyon artışı var. Biz İngiltere'den önümüzdeki sene için yaklaşık yüzde 30-35'lik bir büyüme öngörmüştük. Böyle giderse bu sanki gerçekleşecek gibi." şeklinde konuştu.


ABD ambargosundan İsrail memnun

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İran'a karşı uygulamaya giren yaptırımlardan dolayı ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür etti.

Liberman, Twitter hesabından yayınladığı mesajda, bugün itibariyle uygulamaya başlanan ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının ikinci bölümüne dair değerlendirmelerde bulundu. Başkan Trump'ın İran'a yönelik aldığı yaptırım kararını "cesurca" olarak niteleyen Liberman, "Ortadoğu'nun bu kararı beklediğini" ileri sürdü.


Bakan Berat Albayrak enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, A Haber ve A Para ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Kasım ve aralıkta enflasyon aşağı yönlü olacak

Enflasyon noktasında eylül ayının en zor ay olacağını ve sonrasında yolun bulunacağını söylediğine vurgu yapan Bakan Albayrak, enflasyonla mücadele programının ekimin ikinci yarısından sonra devreye girmesi ile birlikte birçok sektörde enflasyona etkisinin görülmeye başlandığını ifade ederek kasım ve aralık ayında enflasyonun aşağı yönlü olacağını dile getirdi.


Teknik servise gitmeden önce bilmeniz gereken 5 altın kural

Tüketicilerin bilinçli olmaması, teknik servis çalışanlarının tavrı ve markaların müşterilerini istemeden de mağdur etmesi gibi olumsuz durumlar ülkemizde sıkça yaşanan sorunlar.

Mağdur olmamak için distribütör garantili ürünleri satın alıyor olmamız bile bazen işe yaramıyor. Yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda da olay yargıda bitiyor.

Bozulan bir elektronik ürünü teknik servise vermeden önce bilmeniz gereken bazı temel kurallar var. Eğer bu kurallara uyarsanız, bilinçli bir tüketici olup yaşanabilecek her türlü olumsuz durumlara karşı sağlam bir tüketici konumuna geçmiş olursunuz.



#5 Kasım
#Pazartesi
5 yıl önce