|

5. maddenin gereğini yapın

NATO Savunma Bakanları Brüksel’de toplanırken, birliğin kuruluş amacı ve felsefesi yeniden sorgulanmaya başladı. NATO’nun büyük üyeleri açıkça PKK/PYD’yi destekliyor. “Herhangi üye ülkeye yapılan saldırıyı, ittifaka yapılmış saldırı olarak kabul eden” 5. madde hatırlatması yapılan NATO, şu ana dek bunun gereğini yerine getirmedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:34 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Roma’da ABD’li mevkidaşı James Mattis’le görüştü.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Roma’da ABD’li mevkidaşı James Mattis’le görüştü.

Türkiye-ABD arasındaki gerilim artarak sürerken, bugün sadece ABD değil, NATO ittifakı da terörist örgütün savunucusu ve destekçisi görünümünde. Soğuk savaş döneminde Sovyetler tehdidine karşı kurulan ve komünist yayılımın etkisini azaltmayı amaçlayan NATO’nun üyelerinin yarısı bugün bu çizgide olduğunu gizlemeyen bir terörist örgütü barındırmak, lojistik destek sağlamak, büyütmek için yarışa girmiş durumda.

NATO SİLAHLARINA KARŞI SAVAŞIYORUZ

Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika başta olmak üzere NATO’nun büyük üyeleri, ittifakın kuruluş felsefesini hiçe sayarak terör örgütünü kendi ülkelerinde barındırıyor, Türkiye’nin terörist örgüte karşı mücadelesinde safını teröristlerden yana belirlediği gibi Türkiye’ye uyarı ve telkinlerde bulunmayı da ihmal etmiyor. Üstelik, Türkiye Afrin’de PKK/PYD-YPG terör örgütüne karşı mücadelesinde çoğu ABD yapımı NATO silahlarına karşı savaşıyor.

5. MADDE HATIRLATILDI

Katyuşa füzeleri sınırlarımıza düşerken uzun menzilli füze sistemlerini Türkiye’ye getirmekte bile zorluk çıkaran NATO’ya bir kez daha “5. Maddenin gereği yerine getirilmeli” hatırlatması yapılıyor. 5. Madde, “Herhangi bir üye ülkeye yapılan saldırıyı ittifaka yapılmış saldırı” olarak kabul ediyor. Ancak şu ana dek NATO bu maddenin gereğini yerine getirmiş değil.

TERÖRİSTE SİLAH

NATO’nun artık sorgulama yapma zamanının geldiğini belirten emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, “Yıllardır TSK’nın gelişimini sağlayacak silah sistemlerinin Türkiye’ye verilmesinde ayak direyen, çeşitli kural ve kıstaslar ileri süren NATO’nun müstakbel üyeleri, konu terör örgütü olunca bu silahları kuralsız, kaidesiz, hele hele stratejik ortaklıkla hiç bağdaşmayan şekilde verebilmektedir. Bunu da alenen Türkiye tehdit altında olsun diye yapıyorlar” dedi.

NATO BİZE MUHTAÇ

Başbozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye bu tehditlere karşı çaresiz değildir. Eninde sonunda bu ülkelerin verdiği silahlar kendilerine dönecek. İttifak, Türkiye’nin NATO’ya değil, NATO’nun Türkiye’ye muhtaç olduğunu çok iyi anlamalı.

  • NATO bize destek olmuyor
  • Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Savunma Bakanları Toplantısı'na katıldı. Canikli, DEAŞ ile yalnızca Türkiye’nin samimi olarak mücadele ettiğini söyledi.
AFRİN MUTLAKA TEMİZLENECEK

Türkiye’nin terörizmle mücadeleye katkılarını ve DEAŞ, PYD/YPG/PKK başta olmak üzere diğer terör örgütleriyle mücadelede uluslararası toplumdan beklentilerini dile getiren Canikli, “Sınırlarımızı korumak için Afrin’in terörden temizlenmesi konusunda kararlıyız. Türkiye sonuna kadar gidecek. Ülkemiz 66 yıldır NATO’ya katkı sağlıyor; ancak NATO ülkeleri Türkiye’ye yeterince destek vermiyor” dedi.

ABD Savunma Bakanı James Mattis başta olmak üzere koalisyonu destekleyen ülkelerin savunma bakanları, Türkiye’yi sınırlarını koruması konusunda haklı bulduklarını kaydetti.

#NATO
#Türkiye
6 yıl önce