|

50 bin dava yeniden görülsün

MHP lideri Bahçeli, yargıdan 5 bin FETÖ'cü hakim ve savcının ayıklandığını belirterek "Bunlar kime bir ceza vermişse onların hepsinin mahkemesinin gözden geçirilmesi lazım. 5 bin insan 50 bin davaya bakmışsa, aileleriyle birlikte al sana 250 bin mağdur" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 02:36 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iftarda gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları cevapladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iftarda gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları cevapladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iftarda gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: (Dövizdeki yükseliş) “2000 yılında birtakım olaylar yavaş yavaş gelişti. 21 Nisan’da bu ülke neden bir ekonomik krize girdi? Faizler nasıl birden yükseldi? 2001 yılında durup dururken Ecevit gibi çok değerli bir siyasi şahsiyeti Türkiye‘de ne hale getirdiler?”

HEP BERABER BATARIZ!

“Bir şekliyle mevcut iktidarın Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a husumeti geliştirme noktasında bir çaba var. Bu çabanın değişik unsurları falan da olabilir ama netice itibariyle gele gele ekonomik duruma geldiler. Ama batarsak hep beraber batarız. Senaryo aynı, hedefler farklı. Birisinde Ecevit idi, şimdi Recep Tayyip Erdoğan.”

ERDEM ARAŞTIRILSIN

(Eren Erdem’in itirafları) "Biz aynı partinin mensupları arasındaki beklenmedik bir tartışmaya ancak şahit oluyoruz. CHP’li siyasiler ve parti yöneticileri bunu çok yönlü ele almak ve gereğini yapmak durumundalar. Dediğiniz milletvekili arkadaşımız listeler belli olduğu an Almanya’ya gitmek için hazırlanması… Yani bir karışıklık var."

KİM SAHİP ÇIKACAK?

(Yargıda FETÖ temizliği) "5 bin hakim ve savcı FETÖ üyesi olduğu için ayıklanmış. 5 bini görevden aldın da kime bu adamlar ceza vermişse, onların hepsinin mahkemesinin yeniden görülmesi lazım. Yazık, günah bu insanlara. Bunların hepsinin hesabının sorulması lazım. FETÖ'den 5 bin tane ayıkladığınız insandan hesabı soruyorsunuz, peki bunların hakim ve savcı iken FETÖ'nün amaçları doğrultusunda yapmış olduğu hizmetlerde mağdur olan insanlara kim sahip çıkacak?"

250 BİN MAĞDUR VAR

“Benim kanaatim bu insanların hepsinin mahkemesinin yeniden görülmesidir. Zekeriya Öz'ü, bir başkası, bunlar kime bir ceza vermişse onların hepsinin mahkemesinin gözden geçirilmesi lazım. 5 bin insan 50 bin davaya bakmışsa, elli bin insana ceza vermişse, aileleriyle birlikte al sana 250 bin mağdur."

İNCE HEVESLENMESİN

(Cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce değerlendirmesi) “Yanlış anlamayın ama Cem Yılmaz ile yarışılmaz. Sanatının erbabı Cem Yılmaz'dır. Böyle para gönder, velespite bin. Velespit ile bir tur atmasın. Şaka yapıyorum çok değerli bir siyasetçidir ama velespite heveslenmesin."

  • Sistemin adı al bayrak
  • Güçlü bir Meclis ifadesini ilk kendisinin söylediğine işaret eden Bahçeli, elindeki Türk Bayrağı ile sistemi anlattı. Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu bayrağı da biz sembolleştirdik. Demek istediğim şudur, bu Türk bayrağı. Bu bayrağın kırmızı zemini sistemdeki kuvvetler ayrımının bağımsız yargısını temsil eder. Kırmızı zemin bağımsız yargıdır. Bu zeminin üzerindeki hilal, yasamayı temsil eden bir kuvvetler ayrımıdır. Dolasıyla hilal yasamayı temsil eden denetim ve dengeyi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ifade eder. Yıldız ise cumhurbaşkanı ve hükümetidir. Üçünü bir araya getirdiğiniz zaman bu olur, Türk bayrağı. Buna ben 'Al bayrak sistemi' diyorum. Yani bağımsız yargı kırmızı zemin, denge, denetim yasama beyaz ile temsil edilen Meclis, diğeri de yıldız. Peki burada yasamayı kaldırırsanız ne olur? Yıldız ile al bir araya geldiği zaman birçok ülkenin bayrağıdır veya siyasilerin bir dönem kullandığı bayraktır. Kızıl yıldız bilmem ne. Bu ise hilaldir, bu sadece Müslüman ülkelerde kullanılır. Bunu biribirinden ayırt edemezsiniz? Bağımsız yargı al zemin, hilal yasama, yıldız da cumhurbaşkanlığıdır. Dolasıyla Türk bayrağını oluşturur."

100 bin imzayı kamuoyu bir gün öğrenecek

Bahçeli, "FETÖ’nün siyasi ayağı temizlendi mi?" sorusuna şu cevabı verdi: "Hayır. Siyasi ayak kolay kolay temizlenmiyor. Ben bizde temizlediğim kanaatindeyim. Diğer partilerde durum nedir onu bilemiyorum. Fakat son gelişmelerde bir kavram daha ortaya attım ve ‘FETÖ nün seçim ayağını da düşünün’ dedim. CHP tarihinin en büyük desteğini ve yardımını bu İP’e verdi. İP’e un serdi. Siz ‘Ben adayım’ deyip grubu olan bir partinin başkanı gibi talip olmak dururken ‘ille de yüz bin imza topluyorum’ diyorsunuz. Bu yüz bin imzayı nerede ve nasıl topladığını kamuoyu bir gün öğrenecek."

Af tasarısı verebiliriz

MHP lideri Bahçeli, 2001 yılında yaşanan cezaevi ayaklanmasını hatırlatarak, “Biz ‘tedbir alın’ diyoruz. Bu insanlar yarın birilerinin tahriki ile birtakım olaylara sebebiyet verirlerse, birçok olay da birbirlerini tamamlayarak, zincirleme gelişirse Türkiye ne hale gelir. Af ile ilgili olarak da bir tasarı, çok yönlü bir tasarı verebiliriz” dedi. Bahçeli, Alaaddin Çakıcı’yı ziyaretiyle ilgili de “Çakıcı, Selahattin Demirtaş kadar suçlu değil. Beş tane siyasi parti kuyruk oldu, dışarı çıkarmak için gayret gösteriyorlar. Yani onlar tartışılmıyor da Alaaddin Bey niye tartışılıyor?” dedi. Cumhurbaşkanı’nın hasta mahkumu af yetkisi bulunduğu hatırlatılıp Çakıcı ile ilgili bir talebi olup olmadığı sorulan Bahçeli, “Yetki bende olsa şimdiye kullanmıştım” ifadelerini kullandı.

#Devlet Bahçeli
#MHP
6 yıl önce