|

6-7 Ekim’i hatırlayın!

Başbakan Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi’ni eleştiren muhalefeti, 6-7 Ekim olaylarını hatırlamaya çağırdı: “Bir an için kendinizi 6 Ekim gecesi Batman’da, 7 Ekim gecesi Siirt’te düşünün. Ya da kendinizi dördüncü kattan atılan Yasin Börü’nün babasının yerine koyun. Ya da dükkanınızın yakıldığını... Ne hissederdiniz?”

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 22:58 - 26/02/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanlığınca Vilayetler Evi’nde düzenlenen ‘Valiler Buluşması’nda 81 ilin valisi ile biraraya geldi. Buradaki konuşmasında, İç Güvenlik Paketi’ne karşı muhalefetin Meclis’te sergilediği ‘direnişe’ dikkat çeken Davutoğlu, Kobani bahanesiyle sokakların karıştığı ve 30’dan fazla vatandaşın ölümüyle sonuçlanan ‘6-7 Ekim’ olaylarını hatırlattı. Milletvekillerini, olayda hunharca öldürülen Yasin Börü’nün ailesinin acısını anlamaya çağıran Davutoğlu, şunları söyledi: 

NE HİSSEDERSİNİZ?

“Muhalefet partilerimize bir kez daha sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Bahçeli’ye, Sayın Demirtaş’a ve her bir milletvekiline, bir an için kendinizi 6 Ekim gecesi Batman’da düşünün, 7 Ekim gecesi Siirt’te düşünün. Orada yaşayan insanların ne hissettiğini anlayın. Ya da kendinizi 4. kattan atılan Yasin Börü’nün babasının yerine koyun. Ya da yakılan, yıkılan bir dükkanın, uzun yıllar emeklerle inşa edilen bir işyerinin gözünüzün önünde yandığını düşünün. Ne hissedersiniz? Bunun özgürlükle ne alakası var?” 

HAKİM SERBEST BIRAKIYOR

“İşyerinizi yakan insan gözaltına alınıyor, 24 saat sonra serbest bırakılıyor. Orada kamu düzeni yerleşir mi? ‘Yasada yakıcı madde ibaresi var’ diyorlar, biz de biliyoruz. Ama bazı hakimlerimiz, bu yakıcı maddeye ‘molotof’ denmediği için molotof atanı serbest bırakabiliyor. Bunu kanun maddesine koymamızın nedeni bu. Sokaklar bu vandallara bırakılamaz. Tereddüt etmeyeceksiniz. Çünkü vandallara göstereceğiniz şefkat zaaftır, onlara göstereceğiniz bazı tolerans ya da ‘şimdilik bekleyelim’ demek zaaftır. Onlara göstereceğiniz şefkat, halktan şefkati esirgemek demektir.” 

 
#Ahmet Davutoğlu
#Valiler Buluşması
#‘6-7 Ekim’ olayları
9 yıl önce