|

7 polisin şehit olduğu saldırının yeni görüntüleri

Diyarbakır'da 7 polisin şehit olduğu ve 27 kişinin yaralandığı, PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıkıyor. Saldırının gerçekleştirildiği noktanın karşısındaki iş yerinin güvenlik görevlisinin, patlamadan saniyeler önce şüpheli aracı fark ettiği, göz takibine aldığı sırada patlamanın meydana geldiği kameralara yansıdı.​

Yeni Şafak
12:52 - 4/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:13 - 4/04/2016 Pazartesi
DHA

Saldırının gerçekleştirildiği noktanın karşısındaki iş yerinin güvenlik görevlisinin patlamadan saniyeler önce şüpheli aracı fark ettiği, göz takibine aldığı sırada patlamanın meydana geldiği saniye saniye kameralara yansıdı. Patlama da ağır yaralanan özel güvenlik görevlisi Osman Kılıç GATA'da tedavi altına alındı.



Diyarbakır'da Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi 1216'da polis servis aracına düzenlenen 7 polisin şehit edildiği 27 kişinin yaralandığı olayla ilgili soruşturma ve operasyonlar devam ediyor. Geçtiğimiz Perşembe günü saat 17:00 sıralarında polis servis aracına yönelik saldırı sonrası güvenlik teyakkuza geçti. Bölgedeki mobese ve güvenlik kameralarını inceleyen polis olay yerinde delil aradı. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu birçok adrese baskın düzenleyen polis ekipleri şuana kadar 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında olay yerinde keşif yapan, saldırıyı gerçekleştirenlerin ulaşımını sağlayanlar, malzeme temini yaptıkları değerlendirilen kilit isimlerinde bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 12 kişinin emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesindeki sorguları devam ederken, sorguları tamamlananların bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.





POLİS ARAÇLARININ MÜDAHALEYE GELDİĞİNİ SANMIŞ

Bombalı aracın park edildiği 1216'ncı sokaktaki boş arazinin karşısında bulunan bir iş yerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan ve patlamada ağır yaralanan Osman Kılıç, otomobili patlamadan saniyeler önce fark etti. Aracın boş arazide köşe başına park edilmesinden şüphelenen Kılıç, polise bilgi verilmesi için durumu yanındaki diğer güvenlikçiye bildirdi. Bu sırada aracı göz takibine alan Kılıç, zırhlı araçları görünce polisin müdahale etmeye geldiğini sandı. Zırhlı araçların geçişinden 9 saniye sonra ise polis servis midibüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. 2 çocuk babası Osman Kılıç ile beraberindekilerin aracı fark etmesi ve patlama anı, güvenlik kameralarına yansıdı. Patlamada başına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Osman Kılıç'ın tedavisinin Ankara GATA yoğun bakım ünitesinde sürdüğü belirtildi.


#diyarbakır
#mobese
#diyarbakır 7 polis şehit
8 yıl önce