|

7 yaşında Kur'an-ı Kerim öğrendi

Antalya''da 7 yaşındaki çocuk, okuma yazma öğrenmeden Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi. Antalya İl Müftülüğü tarafından Kepez ilçesi Turgut Reis Camii''ndeki Yaz kuran kurslarına büyük küçük herkes ilgi gösteriyor.

İha
00:00 - 28/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:27 - 28/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
7 yaşında  Kur'an-ı Kerim öğrendi
7 yaşında Kur'an-ı Kerim öğrendi

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı eğitim aldığı camiler adeta okulları andırıyor. Şeffaf tahta ve sıraların yer aldığı kursta öğrencilerin eğitimi yaklaşık 3 saat sürüyor. Öğrencilerin bazıları namaz duası ezberlerken, bazıları Kur'an-ı Kerim okuyabilmek için elif be öğreniyor.

15 GÜNDE ÖĞRENDİ

Yaz Kur'an kurslarına katılan 7 yaşındaki Yunus Emre Olgun ise ailesinden aldığı altyapı ile 15 gün içinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi. Arkadaşları tarafından da ilgiyle takip edilen Yunus Emre, caminin en sevilen öğrencileri arasında yer alıyor. En ön sırada oturan minik Yunus Emre''yi bütün arkadaşları örnek alıyor. Bu yıl anaokulunu bitirdiğini ve okula başlayacağını ifade eden Yunus Emre, "Bu yıl okula başlayacağım. Öğretmenlerimin ve ailemin desteği ile Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendim. İlk başta zorlandım ama yine de öğrendim. Akşamları çok çalıştım ama oyunlarımı da oynadım. Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğim için çok mutluyum" dedi.

Okumayı bilmediğini söyleyen Yunus Emre, ileride doktor olmak istediğini kaydetti.

"YUNUS EMRE GÜZEL BİR ÖRNEK"

Kur'an kurslarındaki dersleri ve öğrencileri yakından takip eden Antalya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, küçük bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim okumasına çok sevindiğini ifade ederek, "Yunus Emre kuralına göre güzel okuyor. Biraz altyapısı var. Camide görevli arkadaşımız da desteği ile çok daha iyi okuyor. Okuma yazma bilmemesine rağmen Kur'an-ı Kerim okuması çok güzel. Diğer öğrenciler için de örnek olması yönünden çok anlamlı. Yunus Emre Kur'an-ı Kerim okumanın zor olmadığını gösteren güzel bir örnek" dedi.

10 yıl önce