|

800 bin hediye Kur’an

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı, “Hediyem Kur’an Olsun Projesi” ile şu ana kadar 800 binin üzerinde Kur’an-ı Kerim dağıttı. TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, “Hedefimiz 1 milyonun üzerine çıkmak” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:37 - 8/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
TDV, Şehit Ömer Halisdemir Erkek İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Kur’an-ı Kerim hediyesi ile mutlu etti.
TDV, Şehit Ömer Halisdemir Erkek İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Kur’an-ı Kerim hediyesi ile mutlu etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2015'te hayata geçirilen "Hediyem Kur'an Olsun Projesi" kapsamında, Yenimahalle'deki Şehit Ömer Halisdemir Erkek İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilere Kur'an-ı Kerim dağıtıldı. Proje kapsamında birçok ülkeye 1 milyona yakın eser dağıtıldığını belirten Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt, "Tabi sadece Kur'an-ı Kerim meali değil, bu kampanya dışında başkanlığımızın da desteğiyle tüm insanlık İslam'ı, yüce dinimizi Türkiye örnekliği ve rehberliği ile öğrenme arayışı ve gayreti içerisindedir" diye konuştu. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat da “Proje kapsamında şu ana kadar 800 binin üzerinde Kur’an-ı Kerim dağıtıldı. Hedefimiz 1 milyonun üzerine çıkmak” dedi.

KUR’AN’I KİTAP HALİNDE GÖRMEMİŞ İNSANLAR VAR

Yaklaşık 300 bin Kur'an’ın baskı aşamasında olduğunu dile getiren Polat, şöyle konuştu: "Dünya üzerinde birçok bölgede yaşayan Müslüman kardeşlerimizin Kur'an-ı Kerim'e ulaşma imkanı yok. Bizler onlara bu hizmeti götürmüş oluyoruz. Birçok bölgede, Afrika'da aslında Kur'an-ı Kerim'i kitap halinde görmemiş olan kardeşlerimiz var.”

  • Kur’an’la alay etti açığa
    alındı
  • Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) Araştırma Görevlisi C.G., sosyal medya üzerinden Kur'an-ı Kerim ayetleriyle ilgili alaycı paylaşım yaptı. Bu paylaşımı gören ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, C.G. hakkında suç duyurusunda bulundu ve idari soruşturma başlattı. C.G. Soruşturma sonucu açığa alındı.
#Kur'an
#​Diyanet İşleri Başkanlığı
#Türkiye Diyanet Vakfı
5 yıl önce