|

81 ilde Bereket Ormanları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde Bereket Ormanları kurmak için bir proje başlattı. Proje çerçevesinde ilk fidanlar Eroğlu ile Emine Erdoğan'ın da katılımıyla Söğütözü'nde düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu.

Yeni Şafak
16:36 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:39 - 26/03/2015 Perşembe
IHA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde kurulacak 'Bereket Ormanları' projesini hayata geçirdi. Ankara'da projeye ilişkin program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla'daki Göcek koyları ihalesiyle ilgili soruya, “Yapılaşma diye böyle bir şey yok. Yapılaşmayı önlemek için bunu yapıyoruz. Yapılaşma asla söz konusu değil Göcek koylarında, görüyoruz, görmeye devam edeceğiz. Hiçbir şekilde zarar söz konusu değil. Bazılarının menfaatlerine dokunuyor herhalde bizim korumamız. Böyle ses çıkarıyorlar. Korunacak koruyoruz korumaya da devam edeceğiz. Herhangi bir yapılaşma yok. Nerden çıkıyor bende anlamadım. Bir yapılaşma yok, bakım temizlik dikim çalışması var. Şuanda bakım, ağaçlandırma yapıyoruz. Kesin suretle yapılaşma yoktur. Temizlik bakım çalışmaları vardır. Zaten bizim 12 yılda ormanlarımızı en iyi koruyan hükümet biziz. Bir metrekare orman alanı işgal ettirmedik. Yanan alanları hemen diktik. Gerçekten vatandaşlar artık bu alanları başkasına verilemiyor diye yanan alanlarda çok azaldı. Ağaçlandırma çalışması yapılıyor, 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bu bir dünya rekorudur. Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü durumdayız. Korunan alanlar artıyor. Ormanlık alanlar dünyada pek çok ülkede azalırken bizde son 12 yılda 900 milyon dekar arttı. Bunu gururla ifade ediyorum” karşılığını verdi.



“ORMANLARI EN İYİ MUHAFAZA EDEN ALLAH'A ŞÜKÜR BİZİM HÜKÜMETİMİZ”


İstanbul'da üçüncü köprü çalışmaları devam ederken kuzey ormanlarında bir tahribat olduğu eleştirileriyle ilgili soru üzerine Bakan Eroğlu, şunları söyledi:



“Bunu söyledik, tahribat yok. Eleştiriler olabilir ama kesilen bir fidan yerine Orman Genel Müdürlüğümüz burada zaten dün kontrol yaptık birlikte. Her kesilen fidan için 5 tane fidan dikilecek. İstanbul'daki orman alanları da bizim dönemimizde arttı. Daha önce işgal ediliyordu, şimdi biz ormanların bütün kadastro çalışmalarını yaptık. Tapusunu aldık. Dolayısıyla ormanları en iyi muhafaza eden Allah'a şükür bizim hükümetimiz. En çok fidanı üreten biziz. Geçmişte yılda 70 milyon fidan üretilirken, biz 401 milyon fidan ürettik. Bütün yol kenarları açık, alanlar her tarafı ağaçlanıyor. Şimdi 25 tane seferberliğe başladık. 25 tane gelir getirici türler, ceviz, badem, dut ormanı.”



“KATİ SURETTE ÖYLE BİR ŞEY YOK, ALIŞVERİŞ MERKEZİ FALAN YOK MÜMKÜN DEĞİL”


Köprünün ayağında güzergahta alışveriş merkezlerinin olup olmayacağı sorusuna Eroğlu, “Kati surette öyle bir şey yok, alışveriş merkezi falan yok mümkün değil. Kati surette buna müsaade edemeyiz, etmeyeceğiz, etmiyoruz” yanıtın verdi.


Eroğlu, şunları söyledi:



“Bir müjde daha vereyim ben arkadaşlarıma talimat verdim. Bir ormanlık alanı yol bölüyorsa mutlaka özellikle yeşil birtakım yaban hayatı için geçitler bırakılması, ister tünel şeklinde, isterse köprü şeklinde bir alan yapılıyor. Buna yeşil yaban hayatı geçiş noktaları diyoruz. Bunları da uygulamaya başladık. Bu yıl BM'nin Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi Taraflar Konferansı'nın 12.'si Türkiye'de Ankara'da yapılacak Ekim ayında.”



Proje çerçevesinde ilk fidanlar Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Emine Erdoğan'ın da katılımıyla Söğütözü'nde düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu. Törende konuşmaların ardından telekonferans bağlantısıyla projenin yürütüldüğü illere bağlanıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Fil Dişi Sahili Cumhurbaşkanı'nın eşi Dominique Vattara ile birlikte törenden ayrılırken gazetecilere, “Misafirimizi ülkemizde ağırlamaktan dolayı çok heyecanlıyım, çok mutluyum. İnşallah güzel iki gün geçirirler. Bundan sonra da Türkiye'ye aşık olurlar ve sık sık gelirler inşallah” dedi.



"HİÇ YORUM YAPMAYACAĞIM"


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ise, tören alanından ayrılırken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmayı ve Arınç'ın eşi Münevver Arınç ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine, "Hiçbir zor günümüz olmadı, biz herkesi çok seviyoruz. Ben onun için de hiç yorum yapmayacağım. Görüşürüm, çok sevdiğim, canım gibi sevdiğim bir insan. Görüşebilirim, istersem görüşüm de bir sakınca yok" yanıtını verdi.

#Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Emine Erdoğa
#81 ilde Bereket Ormanları
9 yıl önce