|

9 ile kar, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve çığ uyarısı

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminlerine göre, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için kuvvetli rüzgar, yağış, buzlanma ve çığ uyarısı yapıldı. Ayrıca Kars, Ardahan ve Ağrı'da kar yağışının etkili olacağı, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Yeni Şafak
09:45 - 27/01/2019 Pazar
Güncelleme: 10:14 - 27/01/2019 Pazar
AA
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 il için kuvvetli rüzgar, yağış, buzlanma ve çığ uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 14'üncü Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis çevrelerinde havanın kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede, rüzgar güneyden yer yer orta kuvvette esecek.

Bölgede gece gerçekleşen en düşük hava sıcaklığı Bitlis'te sıfır, sıfırın altında olmak üzere Van'da 1, Muş'ta 3, Hakkari'de 2 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığı Van'da 8, Hakkari'de 1, Bitlis'te 3 ve Muş'ta 2 derece bekleniyor.

Van Gölü'nde hava parçalı az bulutlu, rüzgar kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatıdan 2-4 kuvvetinde esecek.

Kuvvetli kar uyarısı

  • Van ve Muş'un güney kesimleri, Bitlis ile Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı, bölge genelinde yer yer kuvvetli rüzgar beklendiğinden doğal gaz ve soba zehirlenmelerine karşı uyarı yapıldı.

Ayrıca, bölge genelinde buzlanma ile yüksek kesimlerde çığa karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

5 ile daha uyarı yapıldı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

  • Kars, Ardahan ve Ağrı'da kar yağışının etkili olacağı bölgede, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 4, sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Ardahan ve Iğdır'da 1, Ağrı'da 6, Kars'ta 7 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının Iğdır'da 11, Erzincan'da 8, Erzurum'da 4, Kars ve Ağrı'da 1 derece olması öngörülüyor.

Kar kalınlıkları Kars'ta 12, Ardahan'da 16, Erzurum'da 18, Ağrı'da 26, kayak merkezlerinden Sarıkamış'ta 81, Ergan'da 86, Palandöken'de 90 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgede sabah ve gece buzlanma ve don beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Bölgede çığ tehlikesine karşı da uyarıda bulunuldu.


#Bitlis
#Hakkari
#Muş
5 yıl önce