|

9 Kasım 2018 Cuma gün sonu haberleri

Şırnak'ta bir karakolda top atışı sırasında arızalı mühimmat infilak etti, yaralı askerler var. Milli Savunma Bakanı Akar, Türkiye'nin sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.İngiltere Başbakanı Theresa May'in konvoyuna araç daldı. 9 Kasım 2018 Cuma gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:40 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 21:01 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
9 Kasım 2018 Cuma gün sonu haberleri
9 Kasım 2018 Cuma gün sonu haberleri
Şemdinli'de arızalı mühimmat infilak etti

Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak ettiğini açıkladı.

Valilik, mühimmatın infilak etmesi sonucu yaralı askerlerin olduğunu bildirdi.

May'in konvoyuna araç daldı

İngiltere Başbakanı Theresa May'in konvoyuna araç daldı. Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a suikast girişimi iddiaları ortaya çıkmıştı. Dün ise İspanya Başbakanı Sanchez'e suikast engellenmişti.

Yemen'de insanlık felaketi

Dünyanın en feci insanlık felaketlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yaklaşık dörtte üçüne tekabül eden 22 milyon insan, acil insani yardım ve korumaya muhtaç. Birleşmiş Milletler, her 10 dakikada 5 yaş altı bir çocuk önlenebilir bir ölüme kurban gittiğini ifade ediyor. BM İnsan Hakları Ofisi'nin 2017 yılındaki açıklamasına göre, en az 10 bin insan can verdi.

Suudi Arabistan katliam yaptığını unuttu

2015'ten beri Yemen'e saldırıların öncülüğünü yapan Suudi Arabistan, ülkenin savaş sebebiyle açlık ve ölümle burun buruna olması sebebiyle "Yanınızdayız" mesajı paylaştı. Yemen'i bu noktaya getirenler arasında kendisinin de olduğunu unutan Suudi Arabistan, bakanlık nezdinde yaptığı paylaşımla, "Yemenlilerle birlikte duruyoruz" ifadelerini kullandı.

YKS tarihi belli oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2019 Yılı Sınav Takvimi ilan edildi. Buna göre, 15-16 Haziran 2019'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) başvuruları, 12 Şubat-6 Mart 2019'da alınacak, sonuçlar 18 Temmuz 2019'da açıklanacak.

Terör koridoruna müsaade etmeyiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Fırat'ın doğusuyla ilgili temaslarımız sürüyor, çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Akar, Türkiye'nin sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna asla müsaade edilmeyeceğini de vurguladı.

4 Alman'dan biri ırkçı

Almanya'da müslüman ve göçmen karşıtlığı ürkütücü bir boyut aldı. Müslümanların Almanya’ya göçünün yasaklanmasından yana görüş belirtenlerin oranı yüzde 44'e yükselirken ülkedeki demokrasiye olan bağlılık konusunda olumsuz bir tablo ortaya çıkardı.

Çiftlik Bank'tan sonra yeni vurgun: Asya Bank

Türkiye'de son yıllarda art arda patlayan 'ponzi' tipi dolandırıcılık yöntemine bir yenisi daha eklendi. Çiftlik Bank, Kaşar Bank ve Bahis Bank gibi vurgunların ardından şimdi de Bursa'da 'Arsa Bank' vurgunu ortaya çıktı. Arazilere yatırım yaparak yatırımcıların paralarını artırdığı öne süren sözde yatırımcı, çok sayıda kişinin parasını alarak ortadan kayboldu. Dolandırılanlar arasında bir bankanın yönetim kurulu üyesi de var.

Cezaevine gönderildi

FETÖ'nün medya yapılanması davasındaki 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasının infazı için gözaltına alınan şarkıcı Atilla Taş, cezaevine gönderildi.


Trump imzayı attı

ABD Başkanı Donald Trump, tartışılan göçmen beyannamesini imzaladı.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni göçmen beyannamesini imzaladığını açıkladı. Trump, yeni göçmen yasası için demokratik desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Ziraat Türkiye Kupası finali Sivas'ta oynanacak

Futbolda 2018-2019 sezonu Ziraat Türkiye Kupası final maçına, Sivas ev sahipliği yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamada, 16 Mayıs 2019 Perşembe günü yapılacak Ziraat Türkiye Kupası final maçının, Sivas'ta Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanmasına karar verildiği bildirildi.

Milli takım kadrosu açıklandı

A Milli Takımımızın İsveç ve Ukrayna maçları aday kadrosu açıklandı. Teknik direktör Mircea Lucescu'nun Aytaç Kara ve Merih Demiral gibi isimlere listede yer vermesi dikkat çekti.

Drogba futbolu bıraktı

Afrika tarihinin en iyi golcüleri arasında yer alan Drogba, 40 yaşında veda ettiği futbol kariyerinde birçok önemli başarıya imza attı. Fildişi Sahilli yıldız, kariyerinin en başarılı dönemini geçirdiği Chelsea'de 4 lig, 4 federasyon kupası, 3 lig, 2 Community Shield ve bir UEFA Şampiyonlar Ligi kupası kaldırdı.


#Yeni Şafak
#Gün Sonu
#Haber
5 yıl önce